Παρουσίαση Κτηριολογικού Προγράμματος για το νέο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

By Σεπτεμβρίου 13, 2024
Παρουσίαση Κτηριολογικού Προγράμματος για το νέο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Το ενδεικτικό Κτηριολογικό Πρόγραμμα για την ανέγερση νέου κτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης παρουσίασε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας στον Διευθυντή και σε μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, παρουσία στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Το ενδεικτικό Κτηριολογικό Πρόγραμμα παραδόθηκε στον Δήμο Μυτιλήνης από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και σε αυτό έχει γίνει λεπτομερής καταγραφή των προδιαγραφών μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας, που να εξυπηρετεί το σύνολο των αναγκών ενός Μουσικού Σχολείου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα αποτελέσει βάση για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής Μουσικού Σχολείου στο οικόπεδο του πρώην ΚΥΤ στην περιοχή της Μόριας, συνολικής επιφάνειας σχεδόν 5.000 τμ όπου μεταξύ άλλων θα υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας και ειδικής εκπαιδευτικής χρήσης, εργαστήρια, βοηθητικοί χώροι και χώροι άθλησης και αίθουσα εκδηλώσεων.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Όπως έχουμε επισημάνει, η ανέγερση ενός νέου κτηρίου που θα πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ενός Μουσικού Σχολείου είναι μια από τις βασικές μας προτεραιότητες ως Δημοτική Αρχή και από το ξεκίνημα της θητείας μας κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα είμαστε στην ευτυχή θέση να έχουμε στα χέρια μας και να παρουσιάζουμε στον Διευθυντή και εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου το ενδεικτικό Κτηριολογικό Πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Είναι ένα σημαντικό βήμα, ακόμη και αν έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε μπροστά μας».

Rate this item
(0 votes)

newsroom