: «Με κάθε επισημότητα η εκδήλωση της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου με τίτλο ¨Εκεί που η λογοτεχνία συναντά τη φωτογραφία¨ σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης»

By Οκτωβρίου 01, 2024
: «Με κάθε επισημότητα η εκδήλωση της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου με τίτλο ¨Εκεί που η λογοτεχνία συναντά τη φωτογραφία¨ σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης»

Με κάθε επισημότητα, αλλά και με απόλυτη επιτυχία έλαβε χώρα η εκδήλωση της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου με τίτλο «Εκεί που η λογοτεχνία συναντά τη φωτογραφία», που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου - Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00.

Με κάθε επισημότητα, αλλά και με απόλυτη επιτυχία έλαβε χώρα η εκδήλωση της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου με τίτλο «Εκεί που η λογοτεχνία συναντά τη φωτογραφία», που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου - Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00.

Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα μέσω επιστολής του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μιχαήλ-Άνθιμου Δήσσου, ο οποίος και συνεχάρη την Ε.Λ.Α. για το ζήλο και την αγάπη που υπέδειξε από την αρχή της ίδρυσής της στα γράμματα και τον πολιτισμό, ενώ υποσχέθηκε πως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια ανάδειξης της Άυλης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, θα στηρίζει έμπρακτα τέτοιου είδους δράσεις, προς επίτευξη των σκοπών που προάγουν και υπηρετούν οι πολιτιστικοί φορείς.

Ακολούθησε εγκάρδιος χαιρετισμός του εκπροσώπου του Δήμου Δυτικής Λέσβου. κ. Δερεδίνη Χαράλαμπου που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και επικρότησε με τη σειρά του όλους όσους εργάστηκαν για την άψογη πραγμάτωσή της.

Χαιρετισμό απήθυνε και η Πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης κα. Νάγια Βακλατζή, η οποία μίλησε για την αξία της φωτογραφίας και της τέχνης γενικότερα, ευχαρίστησε την Ε.Λ.Α. για το κάλεσμα συμμετοχής της Φ.Ε.Μ. στην εκδήλωση, ενώ δεν παρέλειψε να πει δυο λόγια για την ιστορία του Σωματείου αυτού προς ενημέρωση των παρευρισκόμενων. Ο χαιρετισμός της ολοκληρώθηκε με επίσημο κάλεσμα προς την Ε.Λ.Α. για επανάληψη της εν λόγω εκδήλωσης-έκθεσης στον χώρο της Φ.Ε.Μ. στη Μυτιλήνη.

Έπειτα, απηύθυνε χαιρετισμό και η Πρόεδρος της Ε.Λ.Α. κα. Στέλλα Πετρίδου, η οποία, αφού ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους παρευρισκόμενους της βραδιάς, συνέχισε την ομιλία της αναφερόμενη στην αξία της δράσεων της Ε.Λ.Α. και στα μελλοντικά της σχέδια.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Γεωργία Ανδριώτου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, τακτικό και ιδρυτικό μέλος της Ε.Λ.Α.

Την εκδήλωση ομόρφυνε με τραγούδια η Παιδική χορωδία Σκουτάρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο λόγο του Πρωτοσύγκελου Ιεράς Μητρόπολης Μηθύμνης αρχιμανδρίτη Νικόδημο Κουτσαμπάση, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει την επιτυχία της εκδήλωσης, χαρακτηρίζοντάς την ως "πανδαισία" και να συγχαρεί την Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου για την αξιέπαινη προσπάθειά της.

Ακολούθησαν τιμητικές απονομές:
-στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού για την πολύτιμη οικονομική και ηθική υποστήριξή της στο Σωματείο της Ε.Λ.Α. καθώς και για την άψογη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης,
-στην Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης για την πολιτιστική της προσφορά στην εκδήλωση (την απονομή έκανε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Α. κα. Στέλλα Πετρίδου),
-στον Δήμο Δυτικής Λέσβου-Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την πολιτιστική της προσφορά στην εκδήλωση (την απονομή έκανε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Α. κα. Στέλλα Πετρίδου),
-σε όλους τους συμμετέχοντες φωτογράφους της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στους:
Νάγια Βακλατζή
Μαρία Ζαγοραίου
Γιώργο Καζάζη
Αλέξανδρο Μαμουνή
Μαρία Μπουρού
Σίμο Μπουρού
Τέρπανδρο Παπαθεοδώρου
Γιώργο Πολυχρόνη
Μπάμπη Στυλιανίδη
(την απονομή έκανε η Ταμίας του Δ.Σ. της Ε.Λ.Α. κα. Γεωργία Κοκκινογένη),
-σε όλους τους συμμετέχοντες συγγραφείς της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στους:
Γεωργία Ανδριώτου
Μαρία Βρανά-Παπάλα
Πέρθα Καλέμη
Γεωργία Κοκκινογένη
Ευδοκία Κουρσουμπά
Σπύρο Κρόκο
Ευστρατία Μπρίμπου-Σταυράκη
Γιώργο Ναούμη
Βαΐα Ντάφου
Νίκο Παπαγιαννάκη
Άγγελο Πάσκο
Στέλλα Πετρίδου
Χρύσα Τσαμπίρα
Χρυσομάλλη Χατζηεμμανουήλ
Ελένη Χατζημανώλη
Δημήτρη Χατζηχαραλάμπου
(την απονομή έκανε η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Λ.Α. κα. Μαρία Βρανά-Παπάλα)
-και στα παιδιά της παιδικής χορωδίας Σκουτάρου και συγκεκριμένα στους:
Μαρία Γεωργάλλη
Αθηνά Μάργαρη
Απόστολο Μάργαρη
Έλλη Μουστούκη
Αθηνά Σιμινή
Γιώργο Σιμινή
Σπύρο Τράικο
Σαββίνα Στασή
Παναγιώτα-Ειρήνη Χορτάτου
(την απονομή έκανε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Α. κα. Στέλλα Πετρίδου).

Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό ξεναγήθηκε στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας και κειμένων, καθώς και στον πάγκο της εργογραφίας των μελών της Ε.Λ.Α. στο Φουαγιέ του Θεάτρου.

Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού για την άψογη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστεί επίσης το Δήμο Δυτικής Λέσβου για την παραχώρηση του χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης για την πολύτιμη συμμετοχή της στο όλο εγχείρημα.
Ευχαριστεί την κα. Γεωργία Ανδριώτου για τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης, καθώς και για την πολύτιμη συνδρομή της στην προετοιμασία του χώρου έκθεσης των φωτογραφιών.
Ευχαριστεί τους συγγραφείς Γεωργία Ανδριώτου, Ηλία Ανεζίνο, Ευστρατία βουζούλια-Περγάμαλη, Μαρία Βρανά-Παπάλα, Μαριάνθη Καραφύλλη, Γεωργία Κοκκινογένη, Ανθούλα Ρουμελιώτου-Παρμακέλλη, Άγγελο Πάσκο, Στέλλα Πετρίδου, Δέσποινα Τζαννή και Χρύσα Τσαμπίρα για τις εξαιρετικές αναγνώσεις των συμμετεχόντων κειμένων της εκδήλωσης.
Ευχαριστεί τους συμμετέχοντες φωτογράφους της εκδήλωσης για την αυτοπρόσωπη παρουσία τους.
Ευχαριστεί τα παιδιά της χορωδίας Σκουτάρου για την όμορφη συμπόρευση.
Ευχαριστεί τον κ. Γιώργο Κατσαρό και τον κ. Παύλο Λούκο για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης και το φωτισμό του χώρου.
Ευχαριστεί το τακτικό μέλος της Ε.Λ.Α. κ. Άγγελο Πάσκο για την πολύτιμη συνδρομή του στην προετοιμασία του χώρου έκθεσης των φωτογραφιών.
Τέλος, ευχαριστεί και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Λ.Α. και της Φ.Ε.Μ., τις θρησκευτικές και πολιτικές αρχές του τόπου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και το κοινό που τη λάμπρυνε ακόμα περισσότερο με το χειροκρότημά του.

Στιγμιότυπα της εκδήλωσης: ΕΔΩ

Rate this item
(0 votes)