Συνάντηση εργασίας Δημάρχου και Συλλόγου Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου με Μουσειολόγους

By Οκτωβρίου 03, 2024
Συνάντηση εργασίας Δημάρχου και Συλλόγου Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού  και Βιβλίου με Μουσειολόγους

Με στόχο τη διεύρυνση της μουσειακής συλλογής, την περαιτέρω ανάδειξη του Μουσείου και την ευχερέστερη λειτουργία του, οι μουσειολόγοι παρουσίασαν ένα επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης, βασισμένο σε προτεραιότητες και σύγχρονες ανάγκες

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα πραγματοποίησε, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, συνάντηση εργασίας με τους μουσειολόγους Μισέλ Ρογκενμπούκε, Δρ. Αρχαιολογίας (Αρχαιομεταλλουργία Σιδήρου), Συντηρητή Αρχαιοτήτων με ΜΔΕ στις Μουσειακές Σπουδές και Σπυριδούλα Σαλταπήδα, Δρ. Θεατρολογίας, Θεατρολόγο με ΜΔΕ στις Μουσειακές Σπουδές. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιαννόπουλος και ο κ. Κωνσταντίνος Δώρας, μέλος του Διοικητικού Συλλόγου.
Με στόχο τη διεύρυνση της μουσειακής συλλογής, την περαιτέρω ανάδειξη του Μουσείου και την ευχερέστερη λειτουργία του, οι μουσειολόγοι παρουσίασαν ένα επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης, βασισμένο σε προτεραιότητες και σύγχρονες ανάγκες. Σημαντικά σημεία της πρότασης αποτελούν η αξιοποίηση ψηφιακών μέσων για την ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών, ο σχεδιασμός εντύπου τριπτύχου σύντομης παρουσίασης του Μουσείου, η δημιουργία καταλόγου με πωλητέα είδη και η υλοποίηση του πλάνου λειτουργίας ενός ξεχωριστού χώρου αφιερωμένου στη σχολική ζωή.
Η Δήμαρχος υπογράμμισε την ισχυρή βούληση του Δήμου και της Διαχειριστικής Επιτροπής για μια ολοκληρωμένη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Μουσείου στη βάση ενίσχυσης της πολιτισμικής και εκπαιδευτικής προσφοράς του με χρήση νέων τεχνολογιών και λογικές εξωστρέφειας.
Η συνάντηση θα συνεχιστεί στα τέλη Οκτωβρίου διαδικτυακά.

Rate this item
(0 votes)