Ταΐστρες και ποτίστρες για αδέσποτα από τον Δήμο Μυτιλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

By Οκτωβρίου 04, 2024
Ταΐστρες και ποτίστρες για αδέσποτα από τον Δήμο Μυτιλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Ταΐστρα και ποτίστρα καθώς και ένα ξύλινο σπιτάκι για τα αδέσποτα ζώα τοποθετήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου συμβολικά στο άλσος Τσαμάκια από τον Δήμο Μυτιλήνης και την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρωτογενούς Τομέα. Η τοποθέτηση έγινε παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χρήστου Τσιβγούλη, του Δασάρχη Λέσβου Φώτη Κράλλη, του Προέδρου Μανώλη Ευσταθίου και τους μέλους Ζωής Λειβαδίτου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, η οποία μάλιστα πρόσφερε και τροφή για τα αδέσποτα σε μια κίνηση με στόχο να παραδειγματίσει τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας, στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και εθελοντών.

Αντίστοιχες τοποθετήσεις ταΐστρας και ποτίστρας γίνονται σταδιακά και σε άλλα σημεία της πόλης και των οικισμών, ενώ παράλληλα ο Δήμος Μυτιλήνης ξεκίνησε έναν σχολικό διαγωνισμό καλώντας μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κατασκευάσουν τις δικές τους ταΐστρες και ποτίστρες, με σκοπό αυτές να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, με την προοπτική να αξιοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των αδέσποτων.

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών του Δήμου Μυτιλήνης, τόσο στο πεδίο της ευαισθητοποίησης όσο και σε εκείνο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ήδη από τις αρχές του έτους και έως το τέλος Σεπτεμβρίου, υπό τον συντονισμό της αρμόδιας Διεύθυνσης και ανά περιπτώσεις με τη συμβολή εθελοντών και εθελοντριών, έχουν πραγματοποιηθεί 305 υιοθεσίες, 500 στειρώσεις και 650 περιθάλψεις ζώων.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ας θυμηθούμε το καθήκον μας να σπάσουμε την αλυσίδα της αδιαφορίας, της κακομεταχείρισης, της εκμετάλλευσης και της βίας απέναντι σε κάθε ζώο. Είναι κάτι που θα πετύχουμε μεταξύ άλλων μέσα από ενέργειες ευαισθητοποίησης αλλά και με στοχευμένες παρεμβάσεις με σκοπό να συνυπάρχουμε με τα ζώα σε ένα κλίμα αγάπης, ενδιαφέροντος και φροντίδας. Ως Δήμος Μυτιλήνης μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, τα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν αυτή την προσπάθεια ως προς τα αδέσποτα, αλλά την ίδια στιγμή καταδεικνύουν πως πρόκειται για ένα ζήτημα υπαρκτό και έντονο, το οποίο μόνο όλες και όλοι μαζί, Αυτοδιοίκηση και πολίτες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».

Rate this item
(0 votes)