Οι Lesvos Runners κοντά στους μαθητές την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

By Οκτωβρίου 04, 2024
Οι Lesvos Runners κοντά στους μαθητές την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε στα σχολεία η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στο πλαίσιο του εορτασμού αντιπροσωπείες του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners επισκέφτηκαν μετά από σχετική πρόσκληση το Γυμνάσιο Παπάδου και το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης. Tην εκδήλωση στο 4ο ΓΕΛ τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και μέλος των Lesvos Runners κ. Π. Χριστόφας.

Οι Lesvos Runners παρουσίασαν στα παιδιά και στους καθηγητές την ταυτότητα και τους στόχους του Συλλόγου και την σημασία της άσκησης, και του τρεξίματος ειδικότερα, για την σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία. Αναφέρθηκαν στις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Συλλόγου που είναι η Σκυταλοδρομία Λέσβου και ο Νυχτερινός Αγώνας 5 και 10 χιλιομέτρων Μυτιλήνης καλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά. Επίσης μίλησαν για την ιστορία σημαντικών αγώνων που διεξάγονται στην Ελλάδα όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και το Σπάρταθλο, αγώνας τρεξίματος 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη, ο οποίος μάλιστα ξεκινούσε από την Αθήνα την ίδια μέρα. Στο 4ο ΓΕΛ περιέγραψε αναλυτικά την εμπειρία του από το Σπάρταθλο ο Σπαρταθλητής, μέλος των Lesvos Runners Στρατής Βαρταλαμίδης. Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους καθηγητές των δύο σχολείων για την πρόσκληση και την ευκαιρία επικοινωνίας με τα παιδιά, ευελπιστώντας ότι τέτοιες μικρές εκδηλώσεις πάντα αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στις μικρές ηλικίες.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το πρωί έγινε εκδήλωση μνήμης των εκτελεσθέντων στη Λέσβο από τους ναζί στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μυτιλήνης στον δρόμο μνήμης από τις τότε εγκαταστάσεις της Γκεστάπο στη Σουράδα ως το μνημείο Λέσβιων εκτελεσθέντων στα Τσαμάκια, ως ελάχιστη συμβολή στην απόδοση τιμής και στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, την Παρασκευή και Σάββατο 27 και 28 Σεπτεμβρίου διεξήχθη ο αγώνας του Σπάρταθλου με νικητή τον υπερμαραθωνοδρόμο Φώτη Ζησιμόπουλο, επίτιμο μέλος των Lesvos Runners. Σημειώνεται ότι ο Φώτης ξεκίνησε το τρέξιμο μερικά χρόνια πριν στα βουνά της Αγιάσου, όπου υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία, και σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές υπεραποστάσεων στον κόσμο. Οι Lesvos Runners βρίσκονται πάντα κοντά στον Φώτη Ζησιμόπουλο, του εύχονται καλή αποκατάσταση και πάντα επιτυχία στις υπεράνθρωπες προσπάθειές του!



Rate this item
(0 votes)