Το σαμιώτικο μοσχάτο «μεθά» την Αλεξανδρούπολη

By Νοεμβρίου 22, 2024
Το σαμιώτικο μοσχάτο «μεθά» την Αλεξανδρούπολη

Στον πιο εμπορικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης και στον ιδιαίτερης αισθητικής χώρο του Omen deli & Wines παρουσιάστηκαν τα διεθνώς καταξιωμένα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου, σε ειδική θεματική εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία η Enallaktiki Wines & Spirits, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολυάριθμοι φίλοι των σαμιώτικων κρασιών αλλά και οινόφιλοι από όλη την Αλεξανδρούπολη ενημερώθηκαν και απόλαυσαν τα πολυδύναμα μοσχάτα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, σε μια παλέτα ξηρών, ημίξηρων και γλυκών

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο οινογνώστης (εμπνευστής και διοργανωτής του Umami Aλεξανδρούπολης) Γιώργος Τουρατζής MSc, ο οποίος ήταν ομιλητής για το αφήγημα της ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης «...κάθε φιάλη είναι κι ένας μικρός θησαυρός, γεμάτος από την παράδοση και την ιστορία του νησιού της Σάμου, με τις επιβλητικές πεζούλες ξερολιθιάς της Σάμου να αποκαλύπτουν τη διαχρονική μαγεία τους, χάρη στην πατρογονική χειρωνακτική εργασία των ντόπιων αμπελοκαλλιεργητών...»

Ο χώρος του Omen, με τη μοναδική φινέτσα και την άριστη εξυπηρέτηση, διαθέτει μια εντυπωσιακή κάβα που καλύπτει το εύρος κάθε οινογευστικής επιθυμίας σε συνδυασμό με εκλεκτά delicatessen εδέσματα.

Η παρουσίαση των σαμιώτικων κρασιών, χάρη στην εκλεκτή ομάδα της «Enallaktiki Wines & Spirits» και τους «ψαγμένους» Γιώργο Κουκουράβα και Αριστοτέλη Γόιδα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μετατράπηκε γρήγορα σε μια φιλική συναναστροφή, γεμάτη αρώματα μοσχάτου από τη Σάμο, με ετικέτες που εξυμνούν την τέχνη των οινοπαραγωγών και των οινολόγων, αλλά και την υπομονή, την πατρογονική κουλτούρα και το μεράκι που απαιτεί η κάθε σταγόνα των κρασιών του Συνεταιρισμού της Σάμου.

 

 

 



 

 

Rate this item
(0 votes)