
AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για την είδηση της εξαγοράς της εταιρείας φυσικών χυμών ‘Κάμπος Χίου” από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία έγινε η πρώτη συνάντηση των στελεχών με τους εσπεριδοκαλλιεργητές του νησιού στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Χίο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε αυτή τη συνάντηση εξετάστηκαν οι προοπτικές και η αναζήτηση αποτελεσματικών ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής εσπεριδοειδών του Κάμπου, καθώς και η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της Χίου.
Σημειώνεται ότι, ήδη, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, μέχρι σήμερα, η «Κάμπος Χίου» έχει προμηθευτεί από το νησί 200 τόνους Χιώτικα μανταρίνια, ποσότητα σχεδόν τετραπλάσια από πέρυσι η οποία μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.
Εξάλλου, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η προμήθεια πορτοκαλιών και λεμονιών, η χυμοποίηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του νησιού.
Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε στους καλλιεργητές το όραμά της που επικεντρώνεται στη δυναμική ανάπτυξη και την εξάπλωση της μάρκας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο να κάνει γνωστά τα εξαιρετικά εσπεριδοειδή του Κάμπου (μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια) αλλά και του νησιού.
Κατά όσα τονίστηκαν από τον γενική διευθυντή της εταιρείας Κάμπος Χίου Κωνσταντίνο Χύτα «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε προγράμματα σε συνεργασία με τους εσπεριδοκαλλιεργητές για την περαιτέρω ενίσχυση και αύξηση της παραγωγής μανταρινιών, πορτοκαλιών και λεμονιών και τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της Χίου».