Στην Λήμνο η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση

By Αυγούστου 25, 2022
Στην Λήμνο η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση

Τη θρυλική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση "Christina O" εξυπηρέτησε σήμερα Πέμπτη 25/8/2022, στη Λήμνο το πρακτορείο pravlis travel σύμφωνα με δημοσίευση του

Η φρεγάτα Stormont κατασκευάστηκε το 1943 για το καναδικό Πολεμικό Ναυτικό. Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο Ωνάσης την αγόρασε στην τιμή των 34.000 δολαρίων και ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Της έδωσε το όνομά της κόρης του Χριστίνας στην οποία και πέρασε μετά το θάνατο του. 

Εκτός από την ερωμένη του Ωνάση, Μαρία Κάλλας και τη σύζυγό του Τζάκι, η "Christina O" φιλοξένησε διασημότητες όπως τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, το ζεύγος Ρίτσαρντ Μπάρτον − Ελίζαμπεθ Τέιλορ, την Γκρέις Κέλι, τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, την Γκρέτα Γκάρμπο, τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τζον Φ. Κένεντι.

Το 1978 η Χριστίνα Ωνάση δώρισε τη θαλαμηγό στο ελληνικό δημόσιο, για να τη χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είκοσι χρόνια αργότερα, το 1998 ο ναυτιλιακός επιχειρηματίας και φίλος της οικογένειας Ωνάση, Τζον Παπανικολάου, θα αγόρασει την «Αργώ» όπως είχε μετονομαστεί από το ελληνικό κράτος και θα ξοδέψει 50 εκατομμύρια δολάρια για να τη μετασκευάσει, αποκαθιστώντας το παλιό όνομα του γιοτ προς τιμήν της Χριστίνας Ωνάση, που υπήρξε φίλη του.

Σήμερα το "Christina O" είναι το 45ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο. Μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα σε 18 καμπίνες, έχει 42 άτομα πλήρωμα και ταξιδεύει κυρίως σε Γαλλία, Ιταλία, Κροατία και Καραϊβική. 

 

 

Rate this item
(0 votes)