Χίος: Δυναμική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο για την στελέχωση ΕΚΑΒ και των δομών Υγείας (photos)

By Αυγούστου 26, 2022
Χίος: Δυναμική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο για την στελέχωση ΕΚΑΒ και των δομών Υγείας (photos)

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Χίο έξω από το Νοσοκομείο με αφορμή τον τελευταίο θάνατο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου καθώς το  μοναδικό ασθενοφόρου που υπάρχει ήταν σε άλλο περιστατικό. Το ΕΚΑΒ διαθέτει ένα ασθενοφόρο σε όλο το νησί με πάνω από 50 χιλιάδες κατοίκους. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το σωματείο των ΟΤΑ Χίου, το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, ο Παγχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ, το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου, το σωματείο του ΕΚΑΒ Χίου, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου. Επίσης, συμμετείχαν και άλλοι κάτοικοι του νησιού, ενώ την αμέριστη στήριξή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργης Αμπαζής και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Χίου Μάρκος Σκούφαλος.

Να στελεχωθούν ΕΚΑΒ και οι δομές Υγείας

Το λόγο πήραν από το ΕΚΑΒ Χίου ο Φώτης Βύρας, ο πρόεδρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας, ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός, η πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χίου Σοφία Μιχάλα. Από τους φορείς, εκφράστηκε η απαίτηση και η αγωνιστική διάθεση για άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ, σε εξοπλισμένο στόλο, με μόνιμες προσλήψεις ώστε να υπάρξουν ασθενοφόρα όλο το 24ωρο σε δύο βάρδιες.

Οι φορείς, απαίτησαν συνολικά τη στελέχωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί στο ύψος των αναγκών κόντρα στην υγεία εμπόρευμα που προωθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με τα κόμματα του κεφαλαίου.

Στήριξη από την ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

 
 

Τη συγκέντρωση στήριξε η  ΤΕ Χίου του ΚΚΕ με ανακοίνωση και δράση, στηλιτεύοντας την υποκριτική και προκλητική στάση των βουλευτών και του Δημάρχου Χίου, που ενώ υλοποιούν την πολιτική την υποβάθμισης της υγείας, υπό το βάρος των διαμαρτυριών, σήμερα παρουσιάζονται σαν "αγωνιστές" και θιγμένοι για όσα οι ίδιοι και οι κυβερνήσεις τους γεννούν και αναπαράγουν.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)