Λήμνος: Οι θέσεις της παράταξης της Ελεονώρας Γεώργα στο Δημοτικό Συμβούλιο

By Σεπτεμβρίου 02, 2022
Λήμνος: Οι θέσεις της παράταξης της Ελεονώρας Γεώργα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τις θέσεις της παράταξης «Νίκη για τη Λήμνο» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Αυγούστου, κανει γνωστό στους πολίτες με ενημέρωση της η επικεφαλής Ελεονώρα Γεώργα

Η υψηλότατη και φέτος τουριστική κίνηση καταδεικνύει την αναγκαιότητα να συγκροτήσουμε επιτέλους  και να υλοποιήσουμε σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης παράλληλα με έργα υποδομής  ώστε να παραμείνουμε ελκυστικός προορισμός ενισχύοντας την οικονομία μας στην αγορά του τουρισμού.

Η επικεφαλής της παράταξης κα Ελεονώρα Γεώργα επανειλημμένως έχει κάνει λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και προτεραιοτήτων στη Δημοτική Αρχή. Οι πολίτες ακούν συνέχεια για έργα που όμως δεν βλέπουν να γίνονται……..

-Αναφορικά με την κατάρτιση προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τα έργα « Βελτίωση -Συντήρηση στο οδικό δίκτυο προς Άγιο Χαράλαμπο Πλάκας» , «Αποκατάσταση οδού προς αρχαιολογικό χώρο Ηφαιστίας» , «Μελέτη κατασκευής και ασφαλτόστρωσης οδού από παράκαμψη Μύρινας προς Παναγία Κακαβιώτισσα» και «Σύνταξη Μελέτης λιμένα Πλάκας για δημιουργία Πύλης Εισόδου» : Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας ήδη από την  15-04-22 έχει  λάβει σχετικές αποφάσεις, η δε  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ήδη από την 19-05-22 έχει  εγκρίνει τη σύναψη των συμβάσεων αυτών. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου  ακούσαμε τον απερχόμενο Έπαρχο να δηλώνει ότι  οι προγραμματικές συμβάσεις δεν είχαν ακόμη υπογραφεί από το Δήμαρχο ,το Δήμαρχο να ισχυρίζεται ότι  η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τον Α βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης  απευθείας  κι ότι η κατάρτιση τέτοιων συμβάσεων περιττεύει. Μάλιστα υπήρξε και οξεία αντιπαράθεση με την κα Αντωνέλλη και τον κο Κουφέλο για το ζήτημα αυτό. Δυστυχώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λήμνου μάθαμε παρεμπιπτόντως παρακολουθώντας την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την απόφαση του Δημάρχου να μην προχωρήσει στην κατάρτιση των συμβάσεων με αποτέλεσμα  να μη  δρομολογηθούν τα παραπάνω έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.130.000 ευρώ .Σημειώνουμε ότι ουδεμία εισήγησή του για ανάκληση των προηγούμενων αποφάσεών μας έχει φθάσει στα συλλογικά μας όργανα. Στασιμότητα και απραξία…

-Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας που έγινε την 29-08-2022: Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε την «Ανέγερση κτιρίου για στέγαση νηπιαγωγείου Μούδρου», την «Ίδρυση νέου δημοτικού σχολείου στη Μύρινα και την ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση αυτού και  την «Ανέγερση κτιρίου για μεταστέγαση Γυμνασίου Μύρινας». Ο Δήμαρχος δυστυχώς δεν απάντησε στα εύλογα ερωτήματα της κας Γεώργα : «Προτείνετε να κτισθούν νέα σχολεία πού; Σε ποιες ιδιοκτησίες; Προτείνετε τη μεταστέγαση του Γυμνασίου σε νέο κτίριο πού; Και για το ιστορικό κτίριο του Γυμνασίου Μύρινας  , σιωπή και αδιέξοδο…. Προτείνετε την ίδρυση και ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στη Μύρινα. Πού; Ήδη είναι γνωστά τα κτιριακά προβλήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου και η κατεπείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν!  Θέματα που τέθηκαν στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ασυνόδευτα από εισηγήσεις! Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς περιορίζεται σε προτάσεις και ευχολόγια και όχι σε πράξεις!»

-Σε ερώτηση που τέθηκε από την παράταξή μας σχετικά με την ετοιμότητα του σταδίου Μύρινας να φιλοξενήσει στις 8 και 9 Οκτωβρίου τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες , ο Δήμαρχος απάντησε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Για κάτι που  σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουλίου…..

-Τέλος , η παραχώρηση δημοτικών χώρων σε φορείς πρέπει να είναι  ουσιαστική και να εξυπηρετεί τη λειτουργία τους και τις δραστηριότητές τους. Τα αιτήματα των φορέων να αξιολογούνται με όρους ισότητας .Αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή άμεσα να παραχωρήσει χώρο στο Παλλημνιακό Ταμείο.

Rate this item
(0 votes)