Τμήμα της οροφής έπεσε στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου - Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς (pics)

By Σεπτεμβρίου 05, 2022
Τμήμα της οροφής έπεσε στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου -  Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς (pics)

Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο Δημαρχείου Ανατολικής Σάμου όπου τμήμα της οροφής στον χώρο αναμονής κατέρρευσε πέντε μέρες μετά τη διπλή σεισμική δόνηση των 5,2 και 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέροντας:"Ο Θεός μας φύλαξε.Λόγω πτώσης οροφής προ ολίγου στο χώρο αναμονής του ισογείου του Δημαρχείου και μέχρι ολοκλήρωσης του ελέγχου παραμένει κλειστό".

 Με σχετικό δελτίο ο δήμος ενημερώνει: 

Πτώση τμήματος λεπτού επιχρίσματος παρατηρήθηκε σήμερα το πρωί στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου, συνεπεία των πρόσφατων σεισμικών δονήσεων που έπληξαν τη Σάμο.

Κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου προέβει ήδη σε μακροσκοπική εξέταση ολοκλήρου του κτιρίου και δόθηκαν οδηγίες σε συνεργείο του Δήμου σχετικά με την άρση των επικινδυνοτήτων.

Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία εκπόνησης της απαραίτητης τεχνικής μελέτης, προκειμένου να ανατεθεί σε κατάλληλο ανάδοχο δημοσίων έργων, η επισκευή και αποκατάσταση των φθορών προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του κτιρίου.

Σήμερα και στα πλαίσια της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας τόσο των πολιτών όσο και των δημοτικών υπαλλήλων δεν θα λειτουργήσουν,  οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Εξαίρεση αποτελεί το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου καθώς το Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης του Δήμου, θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες αποκλειστικά από τις αντίστοιχες πλαϊνές θύρες εισόδου που οδηγούν απευθείας σε αυτά.

 

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

 

Ο Δήμαρχος του νησιού επικοινώνησε με τον  αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, ο οποίος υποσχέθηκε τη στήριξη του δήμου σε όποια ενέργεια απαιτηθεί για το συγκεκριμένο γεγονός, όπως ανάφερε νέο post o κ. Στάντζος:

"Το άμεσο ενδιαφέρον και τη στήριξη του δήμου μας σε όποια ενέργεια απαιτηθεί εξέφρασε προ ολίγου, σε προσωπικό τηλεφώνημα του, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Stelios Petsas μετά το παρολίγο ατύχημα στο Δημαρχείο μας.
Ευχαριστώ για το ειλικρινές ενδιαφέρον και την ουσιαστική στήριξη.
Ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον."
 
 
 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

 

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

Rate this item
(0 votes)