Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης με πρόσχημα τις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου Ικαρίας

By Σεπτεμβρίου 07, 2022
Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης με πρόσχημα τις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου Ικαρίας

Συναγερμός έχει σημάνει στο Δήμο Ικαρίας μετά από καταγγελίες για μια νέα τηλεφωνική απάτη από αγνώστους που καλούν σε τηλέφωνα ανυποψίαστων πολιτών και παριστάνουν ότι είναι από υπηρεσίες του Δήμου, συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε χθές μέσα από τον λογαριασμό Facebook:

"Σήμερα μας αναφέρθηκε από επαγγελματία του νησιού απόπειρα τηλεφωνικής απάτης, κατά την οποία του ζητήθηκε ο τραπεζικός του λογαριασμός, προκειμένου η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Ικαρίας να του καταβάλει χρήματα ως οφειλόμενα λόγω της συνεργασίας του με το Γηροκομείο μας.
Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός εφόσον αντιλήφθηκε τον κίνδυνο εξαπάτησης και προς τιμήν του ειδοποίησε αμέσως το Δήμο και τις υπηρεσίες του για να λάβουν γνώση.
Εφιστούμε την προσοχή όλων και τονίζουμε πως ο Δήμος και οι υπηρεσίες του ουδέποτε θα σας ζητήσουν τηλεφωνικά τέτοιου είδους δεδομένα. Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να προστατευθούν από τέτοιες κακόβουλες πράξεις ο Δήμος και οι δημότες μας."
 
 

Rate this item
(0 votes)