Λήμνος: Έπεσε η αυλαία των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων (pics-vid)

By Οκτωβρίου 10, 2022
Λήμνος: Έπεσε η αυλαία των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων (pics-vid)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες, Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας, οι  33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου.

Η συμμετοχή αθλητών στη διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ ο Δήμος Λήμνου συνέβαλε στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης, διαθέτοντας τις σύγχρονες ανανεωμένες εγκαταστάσεις του και τον αθλητικό εξοπλισμό για την τέλεση των Αγώνων στο Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας, γεγονός που έτυχε αναγνώρισης από τους διοργανωτές. Ο Δήμος Λήμνου παρείχε επίσης φιλοξενία στις αποστολές των συλλόγων που συμμετείχαν.

Νικητής των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στη συνολική βαθμολογία αναδείχθηκε ο Α.Σ. Έφηβος Χίου, ενώ και οι αθλητές της Λήμνου σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις, με την Αθλητική Ένωση Λήμνου να κατατάσσεται 4η στη συνολική βαθμολογία (3η στην κατηγορία ανδρών) και τον Α.Ο. Ηφαιστία 7ο, ανάμεσα σε 29 σωματεία. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία έχει ότι σημειώθηκε «ρεκόρ από ρεκόρ», καθώς για πρώτη φορά είχαμε 5 ρεκόρ Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων σε μία διοργάνωση.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε οι αγώνες να γίνουν «επιτυχείς, αποτελεσματικοί και πολυπληθείς»,  αναφέροντας, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ότι «οι Λημνιοί είναι και φιλόξενοι και πολύ πρακτικοί και αποτελεσματικοί».

Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Σοφία Σακοράφα εξέφρασε τη συγκίνησή της που βρέθηκε στην ακριτική Λήμνο και χαρακτήρισε το  Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας ως «ένα από τα πιο όμορφα στάδια που έχει η χώρα μας αυτήν τη στιγμή».

«Χαιρόμαστε για αυτό το ανακαινισμένο, αναμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Στάδιο», δήλωσε ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης ο οποίος εξέφρασε επίσης τη χαρά του για τη φιλοξενία των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, προσθέτοντας ότι «δημιουργούμε τις συνθήκες για να έχουμε τέτοια αθλητικά γεγονότα στον τόπο μας».

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των Αγώνων,  ο Δήμαρχος Λήμνου επιθυμεί να εκφράσει τα συγχαρητήριά του προς όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό.  Ειδικότερα, ευχαριστίες για την άριστη συνεργασία εκφράζονται προς τους διοργανωτές, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και τον Γ.Γ. κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Πρόεδρό του κ. Σοφία Σακοράφα, τους συνεργάτες και τα στελέχη τους, τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, όλα τα αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν στη διοργάνωση και τους αθλητές τους που με τον νεανικό τους ενθουσιασμό λάμπρυναν και τη φετινή διοργάνωση, τα τοπικά σωματεία Αθλητική Ένωση Λήμνου – Τμήμα Στίβου και Α.Ο. Ηφαιστία, τους Αντιδημάρχους κ. Μανώλη Γαροφαλλίδη, κ. Γιώργο Δημάρη και κ. Νίκο Μοσχάκη και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που έφεραν εις πέρας με επιτυχία το πολύ δύσκολο έργο της ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων, τον Γενικό Διευθυντή της Mark Warner Greece κ. Δημήτρη Καραβασίλη για την άριστη συνεργασία στον τομέα της διαμονής των αθλητών, την Κοινότητα Μύρινας και την Πρόεδρο κ. Παρασκευή Μοσχάκη, τους ειδικούς και λοιπούς συνεργάτες, καθώς και το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου,  την 88 ΣΔΙ και το Ε.Κ.Α.Β. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται επίσης προς τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο Χίου «Λέων Αλλάτιος», το Λύκειο των Ελληνίδων- Παράρτημα Λήμνου, τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Δημητρίου, τον Χορευτικό Σύλλογο Λήμνου «Ήφαιστος» και τον Μ.Ε.Α.Σ. «Λήμνος», για την άριστη παρουσίαση των παραδοσιακών μας χορών από τα χορευτικά τους συγκροτήματα,  το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου που μας χάρισε τη μουσική του στην εκδήλωση προς τιμήν των συμμετεχόντων στους Αγώνες, τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Επάνω Σκάλα» Λέσβου και το Φυτώριο Κυμπρίτη για την ευγενική του χορηγία.

Ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον βουλευτή ν. Λέσβου κ. Ιωάννη Μπουρνού, τον Δήμαρχο Λύσης Κύπρου κ. Ανδρέα Καουρή και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Περβολιών Λάρνακας Κύπρου κ. Κώστα Τίγγη, στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, διοικητές των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και φυσικά το κοινό για την παρουσία τους στους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες.

 

 

Rate this item
(0 votes)