Ο Γιάννης Μπουρνούς στα Ελευθέρια της Λήμνου: Κανείς να μην διανοηθεί να αμφισβητήσει στην πράξη την εθνική μας κυριαρχία

By Οκτωβρίου 11, 2022
Ο Γιάννης Μπουρνούς στα Ελευθέρια της Λήμνου: Κανείς να μην διανοηθεί να αμφισβητήσει στην πράξη την εθνική μας κυριαρχία

Τη Λήμνο επισκέφθηκε στις 7-10 Οκτωβρίου ο Bουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τον εορτασμό της 110ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού από την οθωμανική κυριαρχία, αλλά και τη διεξαγωγή των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου στη Μύρινα. Ήταν η τέταρτη επίσκεψη του Γ. Μπουρνού στη Λήμνο, τους τελευταίους έξι μήνες.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μπουρνούς παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων και παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ:

"Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι καθήκον για το μέλλον του λαού και της πατρίδας. Σήμερα, ευρισκόμενοι εδώ, στη Λήμνο και γιορτάζοντας τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού από την οθωμανική κυριαρχία, αντιλαμβανόμαστε την υπέρτατη αξία της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας και του λαού μας.

Ο φετινός εορτασμός λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η τουρκική πλευρά προκαλεί συνεχώς εντάσεις και θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα, ότι ο ελληνικός λαός στέκεται ενωμένος απέναντι στην αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και ειδικά της κυριαρχίας των νησιών μας, στέκει ενωμένος στην υπεράσπιση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, και άρα η τουρκική πλευρά οφείλει να ξανασκεφτεί το αδιέξοδο της πρόκλησης τόσων εντάσεων, να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με βάση το διεθνές δίκαιο και να πάμε με συνυποσχετικό στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με τα ερωτήματα της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση Ερντογάν να εγκαταλείψει τις συνεχείς προκλήσεις, διότι δεν προσφέρει τίποτα στο διάλογο των δύο κρατών, δεν προσφέρει τίποτα στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.

 Εμείς από την πλευρά μας, με αφορμή και τον σημερινό εορτασμό, εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στο λαό και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να αμφισβητήσει έργω - με πράξεις δηλαδή - την εθνική μας κυριαρχία, ακριβώς γιατί οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν αξιόμαχο και είναι ικανές να αποκρούσουν κάθε απειλή. Χρόνια πολλά στη Λήμνο!"

 Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Γιάννης Μπουρνούς παρευρέθηκε και χαιρέτησε στην τελετή έναρξης των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου στο δημοτικό στάδιο Μύρινας, παρακολούθησε τους αγώνες και έκανε απονομή μεταλλίων σε νικήτριες αθλήτριες.

 Κατά την παραμονή του στη Λήμνο, ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, κ. Ισάακ Παπαζιάν, τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Περ. Μούδρου, κ. Νεκτάριο Ορφανίδη, καθώς και με τον εκπρόσωπο του Παραρτήματος Λήμνου και μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, με τους οποίους συζήτησε για την δραματική αύξηση του κόστους ενέργειας, πρώτων υλών και προϊόντων, στηρίζοντας το αίτημα του εμπορικού κόσμου της Λήμνου για τη μείωση του ΦΠΑ (τώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει ξανά αυτό το δικαίωμα) και την άμεση επανέναρξη των πληρωμών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που η κυβέρνηση έχει απαξιώσει πλήρως.

 Συναντήθηκε επίσης με την κ. Φωτεινή Εκμετζόγλου, εκπροσώπο του Ομίλου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Λήμνου «Ανεμόεσσα», σε μια συζήτηση για την αναγκαία χάραξη στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα του νησιού, ενώ πριν αναχωρήσει από τη Λήμνο, παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Rate this item
(0 votes)