Σοκ για Πυροσβέστη από τη Λήμνο - Έγινε κλήση στην Πυροσβεστική για νεκρά σκυλιά σε πηγάδι και ήταν τα δικά του που έψαχνε…

By Οκτωβρίου 12, 2022
Σοκ για Πυροσβέστη από τη Λήμνο - Έγινε κλήση στην Πυροσβεστική για νεκρά σκυλιά σε πηγάδι και ήταν τα δικά του που έψαχνε…

Νεκρά μέσα σε ένα πηγάδι βρήκε τα αγωνιστικά του κυνηγόσκυλα κυνηγός από τον Άγιο Δημήτριο της Λήμνου. Επρόκειτο για δύο αγγλικά σέτερ, τα οποία μάλιστα αναγκάστηκε να τα ανασύρει ο ίδιος από το νερό, καθώς όντας πυροσβέστης στο επάγγελμα, την ώρα που έγινε η κλήση στην πυροσβεστική από τον ιδιοκτήτη του κτήματος με το πηγάδι, που ανακάλυψε τα σκυλιά, ο ιδιοκτήτης τους είχε υπηρεσία και κλήθηκε να διαχειριστεί το περιστατικό!

ce5cb704247127d555fe66cf482fdcdd L

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο ερασιτέχνης κυνηγός από τη Λήμνο είχε ασφαλίσει από το προηγούμενο βράδυ τα δύο θηλυκά κυνηγόσκυλα σε χώρο ιδιοκτησίας του μαζί με τα πέντε κουταβάκια που πρόσφατα είχε γεννήσει το νεότερο σκυλί. Το πρωί, που οικείοι του πήγαν να φροντίσουν τα σκυλιά διαπίστωσαν πως τα δύο μεγαλύτερα έλειπαν και αμέσως ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη τους. Ο άνθρωπος όταν έτρεξε να δει τι είχε συμβεί διαπίστωσε πως ο χώρος είχε καταπατηθεί και αμέσως σήμανε συναγερμό, ψάχνοντας παντού και βγάζοντας ανακοινώσεις.

Κάποια στιγμή ειδοποιήθηκε στην πυροσβεστική την ώρα της υπηρεσίας του ότι κάποια σκυλιά είχαν βρεθεί μέσα στο πηγάδι ενός συγχωριανού του, που ήταν κατάκλειστο με καπάκι και μικρό βράχο από πάνω του.

«Κατάλαβα αμέσως πως ήταν τα δικά μου σκυλιά. Πήγα και έβγαλα τα δικά μου σκυλιά από το πηγάδι, ξέρεις πόσο δύσκολο ήταν αυτό;» είπε στα ΝΕΑ της Λέσβου ο κυνηγός, ο οποίος βέβαια δηλώνει κατηγορηματικά πως ο ιδιοκτήτης του πηγαδιού δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στην υπόθεση.

«Ήταν επώνυμα σκυλιά»

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα δύο αδικοχαμένα σκυλιά δεν ήταν απλώς δύο κυνηγόσκυλα που τα έπαιρνε ο ιδιοκτήτης τους μαζί του στο κυνήγι. Επρόκειτο για αγωνιστικά κυνηγόσκυλα που συμμετείχαν σε αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων, οι οποίοι οργανώνονται επίσημα από ομοσπονδίες, την ΚΟΕ και την ΟΚΑΔΕ, ενώ το τρίτο θηλυκό της οικογένειας των δύο σκυλιών που χάθηκαν έχει σοβαρές διακρίσεις στο εξωτερικό και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ανάλογους αγώνες.

Ο ιδιοκτήτης τους παρότι δεν έβγαζε κάποιο κέρδος από τα σκυλιά του σημείωσε ωστόσο πως ήταν ακριβά σκυλιά και η αξία του καθενός τους ήταν γύρω στις 2.000 – 3.000 ευρώ. Όπως είπε στα «Νέα της Λέσβου» «ήταν επώνυμα σκυλιά, γνωστά σε όλους εδώ στο χωριό, κάποιοι όμως δεν το δέχτηκαν αυτό», σημείωσε χωρίς όμως να ξέρει ακόμη τι έχει συμβεί και ποιος είναι ο υπαίτιος για το συμβάν.

«Να βρεθούν οι δράστες» Οι έρευνες συνεχίζονται από την αστυνομία, ελέγχονται κάμερες ασφαλείας, ενώ έχουν δοθεί καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και έχει γίνει αυτοψία στους χώρους. Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο σκυλιών, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως δεν πέθαναν από πνιγμό, αλλά μάλλον από ασφυξία, πράγμα που σημαίνει, αν είναι όντως έτσι, πως τα σκυλιά τα σκότωσαν πριν τα ρίξουν στο πηγάδι.

Ας ελπίσουμε πως η αστυνομία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες το γρηγορότερο ώστε να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτής της βαρβαρότητας και να τιμωρηθούν αναλόγως.

 

 

Πηγή: nealesvou.gr

Rate this item
(0 votes)