Καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Plastic Free Greece στη Λήμνο

By Οκτωβρίου 19, 2022
Καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Plastic Free Greece στη Λήμνο

Ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Νίκος Μοσχάκης συναντήθηκε χθες, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, με την εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, καθώς και στελέχη και εκπροσώπους της Lidl Eλλάς, που βρίσκονται στη Λήμνο στο πλαίσιο της καμπάνιας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Plastic Free Greece.

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει παράκτιο καθαρισμό στην παραλία Ρηχά Νερά, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, ενώ σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσιος και παράκτιος καθαρισμός στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας (αλιευτικό καταφύγιο) και στην παραλία Ν. Μάδυτος, ο οποίος θα συνεχιστεί και το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου.

Η καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Plastic Free Greece" αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα, μέσα από δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, καθώς και στη διάδοση του μηνύματος για λιγότερα πλαστικά και ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης.

Ο Δήμος Λήμνου ευχαριστεί τους διοργανωτές της καμπάνιας καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίησή της, για τη συνεισφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος τόσο του νησιού μας όσο και των υπόλοιπων περιοχών, αλλά και τη συμβολή τους στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Rate this item
(0 votes)