Δ/νση Δασών N. Σάμου: Μερική κύρωση δασικού χάρτη Π.Ε. Σάμου και Ικαρίας

By Νοεμβρίου 11, 2022
Δ/νση Δασών N. Σάμου: Μερική κύρωση δασικού χάρτη Π.Ε. Σάμου και Ικαρίας

Μερική κύρωση δασικού χάρτη των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων των Δήμων Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων – Κορσεών των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας

Από τη Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου ανακοινώνεται ότι με την 51591/19-10-2022 (ΦΕΚ 739 Δ ́/2022 και ΑΔΑ: ΩΑΛ44653Π8-Γ6Ε) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρώθηκε ο δασικός χάρτης των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων των Δήμων Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων – Κορσεών των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας πλην των τμημάτων για τα οποία ασκήθηκαν αντιρρήσεις.

Ο κυρωμένος δασικός χάρτης από την ημερομηνία δημοσίευσής του καθίσταται οριστικός και έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ σε κάθε διοικητική ή δικαστική αρχή για όλα τα τμήματα που αποτυπώνονται σε αυτόν με πράσινο περίγραμμα και πράσινη διαγράμμιση, τα οποία αποτελούν δασικές εν γένει εκτάσεις των παραγράφων 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979, όπως ισχύει.

Επί των ανωτέρω εκτάσεων εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη των προβλεπομένων στην παράγραφο 5 του ως άνω άρθρου 3, ως προς τις χορτολιβαδικές και τις πετρώδεις και βραχώδεις εκτάσεις των περιπτώσεων α ́ και β ́ της ως άνω παραγράφου.

Ο κυρωμένος δασικός χάρτης φυλάσσεται και τηρείται από το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ν. Σάμου στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών στην ιστοσελίδα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» :https://gis.ktimanet.gr/wms/forestfinal/default.aspx

Από τη Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου

Rate this item
(0 votes)