Λήμνος: Το ΓΕΛ Μούδρου σε επαφή με την πολιτική και τον πολιτισμό!

By Δεκεμβρίου 20, 2022
Λήμνος: Το ΓΕΛ Μούδρου σε επαφή με την πολιτική και τον πολιτισμό!

Η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης του ΓΕΛ Μούδρου πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως και 12 Δεκεμβρίου 2022. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με ημερήσιες εκδρομές στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο και στους Δελφούς και την Αράχωβα.

Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και συνεχίστηκε με επίσημη επίσκεψη και ξενάγηση στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους παρακολούθησαν συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής, παρουσία του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην επετειακή έκθεση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή στο χώρο του Ιδρύματος.

Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στην Επίδαυρο, όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου και στο Ιερό του Ασκληπιού από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, κ. Βασίλειο Λαμπρινουδάκη και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ιστορικό Ναύπλιο.

Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στη Φρεαττύδα του Πειραιά και επισκέφθηκαν την επετειακή έκθεση: «Μικρά Ασία  Λάμψη-Καταστροφή-Ξεριζωμός-Δημιουργία" στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Το βράδυ της ίδιας μέρας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης» στο θέατρο Ακροπόλ.

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μονοήμερη εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στο Μουσείο του. Ως σχολείο του Δικτύου συνδεδεμένων σχολείων της UNESCO (ASPnet) το Γενικό Λύκειο Μούδρου επέλεξε οι δύο μονοήμερες εκδρομές να πραγματοποιηθούν σε χώρους που αποτελούν μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, συγκεκριμένα στην  Επίδαυρο και στους Δελφούς.

Τέλος, η εκδρομή έκλεισε με στάση στη χειμερινή και εορταστική Αράχωβα.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄Λυκείου, που συμμετείχαν στο σύνολό τους στην εκδρομή, συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Στυλιανή Μπιλιάλη και Θεοδώρα Λυμπέρη.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Λήμνου και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Seajets για την εξασφάλιση της δωρεάν ακτοπλοϊκής μετακίνησης των μαθητών/τριών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους από και προς τη Λήμνο.    

     

Rate this item
(0 votes)