Φωτιά στους Φούρνους: Σε ύφεση το μέτωπο – Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες (pics)

By Ιανουαρίου 07, 2023
Φωτιά στους Φούρνους: Σε ύφεση το μέτωπο – Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες (pics)

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της εστίας φωτιάς που σημειώθηκε στους Φούρνους Κορσεών το απόγευμα της Παρασκευής στο σημείο Παλαιό Λατομείο, ορατή από την Ικαρία και τη Σάμο, όμως η κατάσταση είναι εμφανώς πολύ καλύτερη.

 

 

Στο νησί των Φούρνων δεν υπάρχει μόνιμη πυροσβεστική δύναμη, και χρειάστηκε για την κατάσβεση να σπεύσουν δυνάμεις από Σάμο και Ικαρία.

 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις Πυροσβεστικής από το Καρλόβασι της Σάμου (5 άτομα πεζοπόρο και ένα όχημα) που αποβιβάστηκαν στην Χρυσομηλιά με το πλοίο Μεγαλόχαρη και άρχισαν το έργο της οριοθέτησης σε ένα μέτωπο που ήταν αν και μακρυά από κατοικημένες περιοχές και σε χαμηλή βλάστηση ήταν εκτός ελέγχου.

Λίγες ώρες αργότερα εθελοντικές δυνάμεις (Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου), 7 εθελοντές και 2 οχήματα, από την Ικαρία επιβιβάστηκαν στο Blue Star Myconos στο καθιερωμένο του δρομολόγιο από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας και έφτασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι των Φούρνων όπου ξεκίνησαν άμεσα κατάσβεση, ενισχύοντας τους Πυροσβέστες από την Σάμο.

Η φωτιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο στις 3:30 το ξημέρωμα του Σαββάτου και σύμφωνα με πληροφορίες επιπλέον πεζοπόρο τμήμα 7 πυροσβεστών από τη Σάμο κατευθύνονται προς τους Φούρνους.

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι

 

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροι

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 

 

 

ΠΗΓΗ ikariaki.gr, Δήμος Ικαρίας, Σ.Ε.ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Rate this item
(0 votes)