Στη γη της Σάμου αναπαύεται ο Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος (pics-vid)

By Ιανουαρίου 12, 2023
Στη γη της Σάμου αναπαύεται ο Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος (pics-vid)

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στη Σάμο ετάφη το μεσημέρι της Τετάρτης ο μακαριστός Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο οποίος εκοιμήθη χθες στην Αθήνα σε ηλικία 84 ετών μετά από χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός. Επίσης, συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου και ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος ο οποίος εκπροσώπησε και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως υπενθυμίζει η Ιερά Μητρόπολη στην ανακοίνωση της ο μακαριστός είναι ο τέταρτος Πατριάρχης Ιεροσολύμων που αναδείχθηκε από τη συγκεκριμένη Μονή. Είχαν προηγηθεί οι Σάμιοι Πατριάρχες Κύριλλος Β’, Ιερόθεος και Τιμόθεος. Εκεί έχουν ταφεί και οι επίσης Σάμιοι, όλοι από τη Χώρα, πατριάρχες Ιεροσολύμων, Κύριλλος ο Β’, Ιερόθεος και Τιμόθεος.

Νωρίτερα στην εξόδιο ακολουθία προσκύνησαν το σκήνωμά του ο κλήρος, εκπρόσωποι της τοπικής Αρχής και ο λαός.

https://ieramonopatia.gr/wp-content/uploads/2023/01/1-10-1.jpg

 

https://ieramonopatia.gr/wp-content/uploads/2023/01/1-11-1.jpg

https://ieramonopatia.gr/wp-content/uploads/2023/01/2-10-1.jpg

 

https://ieramonopatia.gr/wp-content/uploads/2023/01/4-8.jpghttps://ieramonopatia.gr/wp-content/uploads/2023/01/7-4-1.jpg

 

https://ieramonopatia.gr/wp-content/uploads/2023/01/8-3-1.jpg

 

Φωτογραφίες – Βίντεο: Άρης Κωνσταντάρας

vimaorthodoxias.gr

 

Rate this item
(0 votes)