Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Κομνηνάκα για το Νοσοκομείο Λήμνου (vid)

By Ιανουαρίου 24, 2023
Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Κομνηνάκα για το Νοσοκομείο Λήμνου (vid)

Να προσληφθεί άμεσα ο αναγκαίος αριθμός μόνιμων αναισθησιολόγων και χειρουργών, έτσι ώστε να λειτουργήσει πλήρως και με ασφάλεια η χειρουργική κλινική, και να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με μόνιμες πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσλήψεις ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή. Επίσης, σημείωσε ότι δεν πρέπει να απολυθούν αλλά να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. 

  Η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε πως το νοσοκομείου της Λήμνου έμεινε για πάνω από 20 μέρες χωρίς αναισθησιολόγο που πήρε αναρρωτική και πρέπει να χειρουργηθεί και πρόσθεσε ότι και όταν επιστρέψει είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου με έναν μόνο αναισθησιολόγο!

  Στην απάντησή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υποστήριξε ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό του αναισθησιολόγου που είναι πανελλαδικό πρόβλημα και ότι το νοσοκομείο Λήμνου «έχει προσωπικό»! Για το θέμα των αναισθησιολόγων είπε ότι θα λυθεί στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

  Στη δευτερολογία της η Μαρία Κομνηνάκα αναρωτήθηκε πως μπορεί να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο όταν έχει μόνο ένα παθολόγο, ένα αναισθησιολόγο και ένα χειρουργό! Μάλιστα ανέφερε ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητήσει την αύξηση των οργανικών θέσεων και η κυβέρνηση έχει απορρίψει τι αίτημα.

Rate this item
(0 votes)