Δήμος Ικαρίας: Νέο πρόγραμμα στειρώσεων γατών σε Ράχες, Γυαλισκάρι, Αρμενιστή και Καρκινάγρι!

By Ιανουαρίου 24, 2023
Δήμος Ικαρίας: Νέο πρόγραμμα στειρώσεων γατών σε Ράχες, Γυαλισκάρι, Αρμενιστή και Καρκινάγρι!
Σε νέο κύκλο στειρώσεων γατοπληθυσμών προχωρά ο Δήμος Ικαρίας στις ευρύτερες περιοχές του Γυαλισκαρίου, Ραχών και Καρκιναγρίου, μετά κι από τη μεγάλη ανταπόκριση στην προηγούμενη αντίστοιχη δράση που διεξήχθη τον Ιούνιο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κηρύκου,
επιδιώκοντας να περιορίσει τον αριθμό των αδέσποτων και ταυτόχρονα να διευκολύνει τους κηδεμόνες ζώων που δυσκολεύονται να καταβάλουν το κόστος της στείρωσής τους.
Το πρόγραμμα στειρώσεων τελεί υπό την εποπτεία του συμβεβλημένου Κτηνιάτρου μας και μέλους της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων κ. Κωνσταντίνο Ρουστά και για την επιτυχή υλοποίησή του ο Δήμος Ικαρίας προμηθεύτηκε και παρείχε επιπλέον 25 κλουβάκια μεταφοράς σε εθελοντές φιλόζωους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας με σκοπό την περισυλλογή των ζώων.
Σημειώστε τις ημερομηνίες ανά περιοχή:
Ράχες 27-28-29 Ιανουαρίου
Γυαλισκάρι 30 Ιανουαρίου
Αρμενιστή 31 Ιανουαρίου
Καρκινάγρι 1-2 Φεβρουαρίου
Για πληροφορίες καλέστε στα τηλ.: 6944397716,
6944673924
Συμβιώνουμε αρμονικά με τα ζωάκια και φροντίζουμε για την ευζωία τους.
Ελπίζουμε να σας έχουμε όλους στο πλευρό μας στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας!
 
Γιατί να στειρώσω το ζώο μου;
?Για να μην ζευγαρώνει και συμβάλλει στην αναπαραγωγή νέων ζώων. Πάνω από το 70% των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα προέρχεται από γέννες δεσποζόμενων ζώων. Ακόμη και αν βρω να δώσω τα μικρά, ένας μεγάλος αριθμός θα καταλήξει σε λίγα χρόνια στο δρόμο ενώ στερώ από ένα άλλο αδέσποτο τη δυνατότητα να βρει σπίτι.
?Γιατί το ορίζει ο νόμος 4830/2021 (Άρθρο 9.1). Στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 4εκατομμύρια αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ζουν και πεθαίνουν βασανιστικά στους δρόμους. Ξέρεις ότι ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου είναι 1,5- 2 χρόνια;
? να μην υποφέρει άσκοπα εάν δεν το αφήνω να ζευγαρώνει, να μην το σκάει, να μην μπλέκει σε καυγάδες και να μην αρρωσταίνει από σχετικές ασθένειες των αναπαραγωγικών οργάνων και όχι μόνο. Ένα ζώο αστείρωτο που δεν ζευγαρώνει τυραννιέται και κινδυνεύει. Ένα ζώο αστείρωτο που ζευγαρώνει αυξάνει τα αδέσποτα. Ένα ζώο στειρωμένο ζει καλύτερα, ζει περισσότερο.
?Η στείρωση δεν μεταβάλλει σε τίποτε το χαρακτήρα, την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του ζώου. Μεταβάλει μόνο το ένστικτο αναπαραγωγής.
Rate this item
(0 votes)