Χίος: Η πίτα των Αγιοβασιλιάτικων Καραβακιών! (PICS)

By Ιανουαρίου 30, 2023
Χίος: Η πίτα των Αγιοβασιλιάτικων Καραβακιών! (PICS)

Στον Φάρο Βαρβασίου την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα στις 7:30 δόθηκαν τα χρηματικά βραβεία στις ενορίες που συμμετείχαν στα Αγιοβασιλιάτικα Καραβάκια 2022. Και μιας που είναι η εποχή της κοπής της πίτας...κόψαμε μια Αγιοβασιλόπιτα για το καλό με όλες τις ενορίες που συμμετείχαν! Τυχερή η ενορία της Παναγιάς Βοήθειας! Στην όμορφη βραδιά ήρθαν όλες οι ενορίες και είχαμε μια συζήτηση...για το μέλλον.

Πάγια και διαρκή αιτήματα:

1. Η διάθεση χώρων δημοσίων ή ιδιωτικών σε κάθε ενορία ώστε τα συνεργεία να δουλεύουν με άνεση καθόλη τη διάρκεια του χρόνου
2. Η δημιουργία ενός μουσείου του Χιώτικου αυτού εθίμου - για σκεφτείτε τι όμορφο που θα ήταν...και πόσοι αναξιοποίητοι χώροι θα αποκτούσαν ζωή και νόημα ύπαρξης...
3. Η επιπλέον στήριξη των ενοριών από συλλόγους και φορείς
 
Τα θέματα είναι πολλά, όχι όμως αδύνατα να λυθούν.
Για αυτό και την άνοιξη του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ενοριών που συμμετέχουν με Καραβάκια στον Φάρο, ώστε να καταγραφούν τόσο οι ανάγκες, όσο και οι προδιαγραφές του επόμενου διαγωνισμού.
Η Πρόεδρος του Φάρου διαβεβαίωσε τα πληρώματα... ότι θα βρεθεί μέχρι και... Αθήνα για την στήριξη του μοναδικού εθίμου του τόπου μας!
Έτσι ήπιαμε το κρασάκι μας και ευχηθήκαμε υγεία πάνω από όλα, γιατί όλα τα άλλα λύνονται και όπου υπάρχει θέληση και καλή διάθεση, σύντομα βρίσκεται και ο τρόπος.
 
Καλή χρονιά από τα Αγιοβασιλιάτικα Καραβάκια της Χίου μας!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
 
Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα και εσωτερικός χώρος
 
 
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και εσωτερικός χώρος
 
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και εσωτερικός χώρος
 
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος
 
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
 
Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Rate this item
(0 votes)