Λήμνος: Μαθητές ζήτησαν την παραίτηση του Δημάρχου - Τι απαντά ο ίδιος

By Μαρτίου 09, 2023
Λήμνος: Μαθητές ζήτησαν την παραίτηση του Δημάρχου - Τι απαντά ο ίδιος

Υπό κατάληψη βρίσκεται το Γυμνασίου Μύρινας για 2η συνεχόμενη ημέρα με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Το δεκαπενταμελές του σχολείου με επιστολή του έκαναν γνωστό τους λόγους της κατάληψης, αναφέροντας ότι θέλουν να παραιτηθεί ο Δήμαρχος Λήμνου, επειδή το παλιό κτίριο του Γυμνασίου παραμένει κλειστό από το 2014 που έγινε ο σεισμός στο νησί και από τότε είναι ακατάλληλο για χρήση.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης απάντησε στην επιστολή των μαθητών αναφέροντας ότι "Είναι ντροπή για όσους υποκινούν τέτοιου είδους ενέργειες, βάζοντας μπροστά τους μαθητές"

Οι επιστολές:

Η επιστολή του δεκαπενταμελές

ΚΟΙΝ: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μύρινας

Σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου Μύρινας

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ            

ΜΜΕ ΛΗΜΝΟΥ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ 2023

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μετά από το συμβούλιο του 15μελες που πραγματοποιήθηκε αποφασίσαμε με αφορμή των γεγονότων στα Τέμπη και την απαράδεκτη κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων να προβούμε στην κατάληψη του σχολείου μας.

Είμαστε συντετριμμένοι και ταυτόχρονα οργισμένοι με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κι θα θέλαμε να ευχηθούμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

57συμπολίτες μας,στην πλειοψηφία νέοι άνθρωποι, έχασαν την ΖΩΗ τους και για αυτό ευθύνεται μόνο το κράτος και η ανικανότητα του να παρέχει το αυτονόητο…… την ΑΣΦΑΛΕΙΑμας.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε το γεγονός της ανεπάρκειας τηςδημοτικής αρχή εδώ και 9 ΧΡΟΝΙΑνα εξασφαλίσει τηνασφάλεια των μαθητών, μην κάνοντας ενέργειες ώστε να επιδιορθωθούν οι ζημιές στο παλαιό κτίριο του σχολείου μας που προκλήθηκαν στο σεισμό του 2014.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΜΠΗ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΙΡΙΑ

ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΔΡΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΜΑΝΑ ΕΓΩ ΘΑ ΦΤΑΣΩ

ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ

ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ

 

Η απάντηση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ομάδα μαθητών προέβη σε κατάληψη-διαμαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και -παρεμπιπτόντως- ζητά και την παραίτηση του Δημάρχου,  προέβη στην εξής δήλωση:

Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται μία εθνική τραγωδία και οι μαθητές για να ασκηθεί κριτική στο πρόσωπο του Δημάρχου, για ένα θέμα για το οποίο έχουν δοθεί κατ' επανάληψη και διεξοδικά εξηγήσεις και για τις ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με τις καθυστερήσεις και για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει. Ο Δήμος δεν είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου. Η πρόοδος των θεμάτων εξαρτάται από πλήθος άλλων υπηρεσιών και φορέων, για τους οποίους -σκόπιμα- δεν γίνεται ποτέ λόγος. Εξυπηρετεί ιδιαίτερα ορισμένους να προσωποποιούν το θέμα στοχοποιώντας τον Δήμαρχο.

Είναι ντροπή για όσους υποκινούν τέτοιου είδους ενέργειες, βάζοντας μπροστά τους μαθητές, εκμεταλλευόμενοι ένα τραγικό γεγονός από το οποίο σήμερα θρηνούμε δεκάδες νεκρούς.

Όλοι έχουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Όμως δεν είναι δυνατόν μία δίκαιη διαμαρτυρία πανελλαδικής κλίμακας να μετατρέπεται σε ένα μέσο άσκησης κριτικής τοπικού χαρακτήρα από κάποιους που επιχειρούν να επωφεληθούν της λαϊκής οργής για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη για να πλήξουν τον Δήμαρχο.

Ας αναλογιστούν οι υποκινητές τις ευθύνες τους και ας συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών σεβόμενοι το πένθος που έχει σκεπάσει όλη τη χώρα.

 

Rate this item
(0 votes)