Χίος: Ο Φιλοζωικός Σύλλογος κινείται νομικά για τις φόλες σε αδέσποτα – Τουλάχιστον 60 ζώα έχουν θανατωθεί τους τελευταίους μήνες

By Μαρτίου 11, 2023
Χίος: Ο Φιλοζωικός Σύλλογος κινείται νομικά για τις φόλες σε αδέσποτα – Τουλάχιστον 60 ζώα έχουν θανατωθεί τους τελευταίους μήνες

Καταγγέλουν πως χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και ισχυρά δηλητήρια

Στη Χίο, οι οργανώσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου καθώς και της «Κιβωτού του Θοδωρή» κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων έπειτα από τους θανάτους αδέσποτων ζώων με φόλες.

Παράλληλα, την Παρασκευή (10/3) έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εισαγγελία της Χίου με παρουσία δεκάδων φιλόζωων που διαμαρτύρονται για το θάνατο που έχουν βρει τουλάχιστον 60 ζώα τους τελευταίους μήνες.

Υπογράμμισαν πως οι εγκληματικές ενέργειες από τους αγνώστους που θανατώνουν τα ζώα γίνεται με τη χρήση φυτοφαρμάκων και άλλων δηλητηρίων. Επίσης ανέφεραν πως οι φόλες μπορεί να έχουν και άλλες συνέπειες, αφού από την ώρα που θα «ρίξει» κάποιος την φόλα, αυτή δρα ανεξέλεγκτα και είναι άγνωστο ποια μπορεί να είναι η κατάληξη ακόμα και για παιδιά, που παίζουν στην ίδια περιοχή.

Σχετικά με τα αδέσποτα ζώα τόνισαν, ότι ευθύνονται οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες και πως μόνη λύση είναι η στείρωση αυτών των ζώων, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Την κινητοποίηση των φιλοζωικών οργανώσεων στήριξε με την παρουσία του και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα Σιδερής Ντομάτας, αναφέροντας πως ο Δήμος συνδράμει για τον στείρωση, τον εμβολιασμό και την τροφή των αδέσποτων ζώων περίπου με 100.000 ευρώ ετησίως.

Rate this item
(0 votes)