"Ζωντανεύει" κτήριο-φάντασμα στα Θέρμα Ικαρίας (pics)

By Μαρτίου 16, 2023
"Ζωντανεύει" κτήριο-φάντασμα στα Θέρμα Ικαρίας (pics)
Ανακαινίζεται το δημοτικό τριώροφο ακίνητο δωρεάς Ράπτη στα Θέρμα Ικαρίας κατόπιν και της 519/6-2-2023 σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ικαρίας και της αναδόχου εταιρείας για το έργο «Ανακαίνιση και Διαμόρφωση υφιστάμενου τριώροφου κτιρίου Εντός σχεδίου Πόλεως Θέρμα (Τομέας Β) ΔΕ Αγίου Κηρύκου Δήμος Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 179.798,38 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και χρόνο αποπεράτωσης την 30η.6.2023.
 
Ένα κτίριο-φάντασμα που παρέμενε αναξιοποίητο κι εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια μετά τη δωρεά προς το Δήμο Ικαρίας, θα ξαναζωντανέψει στον οικισμό των Θερμών. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και σε λίγους μόνο μήνες θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της. Άλλωστε, αυτός είναι και πάντα θα πρέπει να είναι ο μοναδικός σκοπός σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της δημοτικής μας περιουσίας, που σε μεγάλο ποσοστό της παρέμενε απαξιωμένη κι ανενεργή.
 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόταση του Δημάρχου Ικαρίας σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για χρήση του ακινήτου Ράπτη ως χώρο που θα στεγάζει δωρεάν νεοδιοριζόμενους ιατρούς, ένα βασικό κίνητρο για την προσέλκυση ιατρών στην ακριτική Νικαριά μας.
Με σταθερά βήματα, η δημοτική περιουσία, η περιουσία όλων μας, ξανακερδίζει τη χαμένη της αξία και την επιστρέφει στην Ικαριακή κοινωνία.
Κι έπεται συνέχεια.
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
 
 
Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, εξωτερικοί χώροι και τοίχος από τούβλα
 
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
 
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
 
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι, τοίχος από τούβλα και δέντρο
 
Rate this item
(0 votes)