Λήμνος: Εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού στο Κοντοπούλι

By Μαρτίου 17, 2023
Λήμνος: Εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού στο Κοντοπούλι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού στον οικισμό του Κοντοπουλίου, στο πλαίσιο του έργου προμήθειας και εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας νερού σε επτά οικισμούς του Δήμου Λήμνου, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης κάλυψης των αναγκών υδροδότησης.

Το έργο που ήδη υλοποιείται στον οικισμό του Κοντοπουλίου βρίσκεται στο στάδιο της εκκίνησης του συστήματος και της διαμόρφωσης των ρυθμίσεων, ώστε άμεσα να διασυνδεθεί άμεσα με το εξωτερικό υδραγωγείο και εν συνεχεία το επεξεργασμένο νερό να είναι διαθέσιμο προς χρήση από τους καταναλωτές. Ανάλογες εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν και στους υπόλοιπους οικισμούς στους οποίους αφορά το έργο: αρχικά σε Ρεπανίδι, Ρουσσοπούλι και Άγιο Δημήτριο και στη συνέχεια στους οικισμούς της Παναγιάς, του Μούδρου και του Πλατύ.

Το έργο είναι συνολικής δαπάνης 1.078.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στον άξονα «Περιβάλλον» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης.

Σημειώνεται ότι, πέρα από το ενταγμένο έργο, προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού και στον οικισμό της Νέας Κούταλης, με επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο συνολικό έργο, ενώ στόχος είναι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την προμήθεια-εγκατάσταση συστήματος και στον οικισμό της Ατσικής.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Με ταχείς ρυθμούς ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου της εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας νερού σε επτά οικισμούς του Δήμου μας. Η ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων θα συμβάλει στην βελτίωση της κάλυψης των αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας. Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον οικισμό του Κοντοπουλίου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες προκύπτουν πρόσθετες ανάγκες λόγω της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Στόχος μας είναι περισσότερες παρεμβάσεις, καθώς η ενίσχυση των αποθεμάτων νερού αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα και προτεραιότητα»

Rate this item
(0 votes)