Ξέμεινε πάλι η Λήμνος από αναισθησιολόγο - Ρώσικη ρουλέτα οι ζωές των κατοίκων...

By Μαρτίου 22, 2023
Ξέμεινε πάλι η Λήμνος από αναισθησιολόγο - Ρώσικη ρουλέτα οι ζωές των κατοίκων...

Για ακόμα μια φορά το Νοσοκομείο Λήμνου χωρίς αναισθησιολόγο. Με αφορμή την έλλειψη αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου με επιστολή του στα ΜΜΕ αναφέρει για το γεγονός:

"Έως πότε το Υπ. Υγείας θα παίζει Ρώσικη ρουλέτα με τις ζωές των κατοίκων του νησιού μας;"

 

"Από την Παρασκευή 17 Μαρτίου το νοσοκομείο παραμένει χωρίς αναισθησιολόγο. Σαν αποτέλεσμα ασθενείς ή τραυματίες διακομίζονται και προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία ακυρώνονται, μια κατάσταση που μόλις πριν τρεις μήνες οι κάτοικοι του νησιού μας την ξαναέζησαν για πάνω από δύο εβδομάδες.

Το μπαρμπούτι του Υπουργείου Υγείας με τις ανθρώπινες ζωές τείνει να γίνει κατάσταση.

Η προμελετημένη και γενικότερη απαξίωση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση αντικατοπτρίζεται με πολύ σκληρότερους όρους στα ακριτικά νησιά και στις απομονωμένες περιοχές. Η έλλειψη ιατρικού ειδικευμένου προσωπικού που να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και σε άμεσες και απαραίτητες ανάγκες παροχής υπηρεσιών οδηγεί σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις τους ασθενείς και σε κατάσταση ανασφάλειας συνολικά τους κατοίκους του νησιού μας.

Ώς εδώ:

Άμεση κάλυψη με αναισθησιολόγο ΤΩΡΑ.

Έγκριση Οργανισμού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες Υγείας των κατοίκων της Λήμνου και του Αι Στράτη.

Νομοθέτηση πλαισίου Οικονομικών, Επιστημονικών και Διοικητικών κινήτρων που να εξασφαλίζει την προσέλευση και παραμονή γιατρών στο νησί μας."

 

Rate this item
(0 votes)