Εξώδικη διαμαρτυρία Δημάρχου Ικαρίας για την αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης παιδιάτρου από την Ικαρία στη Σάμο

By Μαρτίου 24, 2023
Εξώδικη διαμαρτυρία Δημάρχου Ικαρίας για την αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης παιδιάτρου από την Ικαρία στη Σάμο

Ο Δήμαρχος Ικαρίας για την αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Κατόπιν της αιφνιδιαστικής απόφασης, μέσω εσωτερικού εγγράφου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου που προβλέπει μετακίνηση Παιδιάτρου από την Ικαρία στη Σάμο, ως Δήμαρχος Ικαρίας δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πιθανότητα να συνηγορήσω σε αυτήν την απόλυτη απαξίωση του Νοσοκομείου μας και σύσσωμης της Ικαριακής κοινωνίας είναι μηδενική, πόσω δε μάλλον όταν αυτή έρχεται σχεδόν 20 ημέρες μετά την τελευταία αντίστοιχη κίνηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου και της 2ηςΥΠε αλλά και την απάντηση που δόθηκε δυναμικά και μαζικά από το νησί της Ικαρίας.

Το επιχείρημα ότι η μετακίνηση αυτή θα καλύψει πρόσκαιρα το κενό της μιας από τις δύο συνολικά θέσεις παιδιάτρων στο Νοσοκομείο της Σάμου, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο θα προκληθεί με την ευθύνη της Διοίκησης και στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, στερείται κάθε λογικής αλλά και κάθε πρόνοιας για την ορθή λειτουργία της Υγειονομικής Μονάδας του νησιού μας, καθώς δεν διαφαίνεται η αντίστοιχη σπουδή για το δικό μας Νοσοκομείο και τις ανάγκες του. Αντιθέτως, προκλητικά λειτουργεί συχνά σαν δεξαμενή ιατρικού προσωπικού για άλλες υγειονομικές μονάδες, παραμένοντας απογυμνωμένο και στερημένο από βασικές ειδικότητες ιατρών, όπως και στερημένοι παραμένουμε οι Ικαριώτες και οι οικογένειές μας από ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Για τους λόγους αυτούς, προχώρησα ήδη σε ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ προς τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, τον Διοικητή της 2ης ΥΠε και τον Βουλευτή Σάμου για τις τελευταίες ενέργειες που ξεκάθαρα υποσκάπτουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού μας και με την οποία καλώ τους αρμόδιους για την άμεση ανάκληση της ειλημμένης, ερήμην μας απόφασης περί μετακίνησης της Παιδιάτρου, όπως και για την παράλειψη κάθε παρόμοιας ενέργειας στο μέλλον.
Δεν ζητάμε, δεν επαιτούμε, δεν διαπραγματευόμαστε τα αυτονόητα.
Απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και πάνω απ΄ όλα στα δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών μας.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙΑΡΧΗΣ ΕΞΩΛΙΚΗ ΛΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Του ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, όπως νομίμος εκπροσωπείται νομίμως από τον Δήμαρχό του, ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ> που 17 2. 3. ΒΟΥΛΕΥΤΗΝ ΔΥΠΕ, ΑΙΓΑΙΟΥ Ko Στεφανάδη Χριστόδουλο εγγραφό από Επιμελήτρια 30-03-2023 παλαιότερη πληροφορηθήκαμε τιμετ Ap. 23-3-2023 Διοικήτρια Ικαρίας, Επιμελήτρια διαβεβαιώσεις τελευταία εβοομάδα Σαμου κλγιος YΠE τελικά Μαρτίου. καμία μετακίνηση ανωτέρω. ιας. Υπουργό ατρών ήμου ΔΥΠΕ, μεγέθυνση θελα τίθεται αποτέλεσμα ληφθεί υποψη διαχρονικη αντίκτυπο οποιος μικρούς ασθενείς. αιδίατρο IN-KY Ικαρίας. Δήμος Ικαρίας,με θέσπιση συμβάλλει ρογοπέοη εξασθενει προσπάθεια προσέλκυση ιατρών νησί πιθανή ατρών πλήρη καιμόνιμη στελέχωση ου"
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ

 

Rate this item
(0 votes)