AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
Υλικά
για το φύλλο: ¾ κιλού αλεύρι μαλακό
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καφέ ούζο Χίου
χλιαρό νερό (όσο πάρει)
για τη γέμιση: 350 γρ. κοπανιστή
για το τηγάνισμα: 2 φλιτζάνια λάδι
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και το ούζο και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. Τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε με κουπάτ σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια. Μ' ένα πινέλο αλείφουμε με την κοπανιστή κάθε φύλλο. Κλείνουμε τα κομμάτια διπλώνοντάς τα στα δύο και ομογενοποιώντας τα στο κλείσιμο με τα «δόντια» ενός βρεγμένου πιρουνιού, ή με το ειδικό εργαλείο. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.