Πρόεδρος Ξενοδόχων: "Ο τουριστικός κλάδος της Λέσβου τελεί υπό χρεοκοπία" (vid)

By Μαρτίου 29, 2023
Πρόεδρος Ξενοδόχων: "Ο τουριστικός κλάδος της Λέσβου τελεί υπό χρεοκοπία" (vid)

Έκκληση για συνεργασία προς όλους τους φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό και το επιχειρείν στο νησί της Λέσβου, έκανε μέσω συνέντευξης του που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, κ. Βασίλης Βογιατζής, στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και τη δημοσιογράφο Μυρσίνη Τζινέλλη, ενώ στο τέλος αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο τουριστικός κλάδος τελεί υπό χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βογιατζής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, τόνισε το πόσο σημαντικό ρόλο επιτελούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους και το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής πάνω στον περιβαλλοντικό - εναλλακτικό τουρισμό. Επίσης, επισήμανε πως οι διάφορες εκθέσεις στο εξωτερικό καθιστούν το προϊόν πιο ελκυστικό και ανοιχτό.

Όσον αφορά τον απλό τουρισμό, ανέφερε ότι τα πράγματα είναι πιο απλά, και χρειάζεται η παρέμβαση της Περιφέρειας με tour operator και κατάλληλη διαφήμιση.

Αίσθηση κάνουν τα λεγόμενα του πως το παρθένο νησί της Λέσβου αναμένει πληρότητα στα υπόλοιπα μέρη της χώρας, έτσι ώστε όσοι περισσέψουν να έρθουν στο νησί. Στο ίδιο μήκος κύματος, στους μη έχοντες γνώση με τον χώρο του τουρισμού, εντύπωση προκαλεί η γνωστοποίηση της μη ύπαρξης ουσιαστικού σχεδιασμού του τουρισμού, στη μη ύπαρξη όπως θα έπρεπε απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό στο νησί καθώς και στην απουσία της Γερμανίας οκτώ ολόκληρα χρόνια.

 

 

Rate this item
(0 votes)