Η όχι τελευταία απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο Λήμνου

By Απριλίου 05, 2023
Η όχι τελευταία απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο Λήμνου

Τελικά δεν σταματάει το σήριαλ ανακοινώσεων - αλληλο-απαντήσεων του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου με το  ΚΚΕ Λήμνου που ξεκίνησε μετά την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα στο νησί, με το ΚΚΕ σήμερα να απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ "Η όχι τελευταία απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο Λήμνου"

Η απάντηση:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να μιλάει για «γκεμπελικού τύπου ψέματα», όταν υποσχόταν κατάργηση των μνημονίων «με ένα νόμο και με ένα άρθρο» και έφεραν και ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 3ο μνημόνιο. Όταν μετέτρεψαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015, σε ΝΑΙ.

  Λένε ότι αντίπαλός τους είναι η κυβέρνηση της ΝΔ όταν έχουν ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της «αντιπάλου κυβέρνησης», όταν έχουν ψηφίσει μαζί το Ταμείο Ανάκαμψης που έχει ως προαπαιτούμενο μεταξύ άλλων και την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας.

  Κρύβονται πίσω από αλχημείες για τις κρατικές επιχορηγήσεις στο νοσοκομείο με τον διαχωρισμό τους σε ειδικές και μη ειδικές, γιατί δεν τολμούν να πουν την αλήθεια ότι την τελευταία 15ετία, με όλες τις  κυβερνήσεις, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, οι κρατικές δαπάνες για την υγεία μειώνονται συνεχώς και αυτό έχει επιπτώσεις φυσικά και στις κρατικές επιχορηγήσεις του νοσοκομείου του νησιού μας.

  Φάσκουν και αντιφάσκουν για δήθεν φανταστικές κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτές που έγιναν (άρα πώς ήταν φανταστικές;), έγιναν με απουσία διοίκησης, όπως λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν έγιναν λόγω απουσίας διοίκησης στο νοσοκομείο, αλλά εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων που συνεχιζόταν σε όλη τη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  Όλοι ζήσαμε τις ελλείψεις στο νοσοκομείο και επί ΣΥΡΙΖΑ και όταν λέμε ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα, φυσικά και αμφισβητούμε τα στοιχεία που μας αράδιασαν. Γιατί, πέρα από τους αριθμούς, μετρούν οι ζωές και  η υγεία των κατοίκων αυτού του νησιού.

  Και θα έπρεπε να ντρέπονται όταν κρύβονται  πίσω από αποφάσεις γιατρών για τη ζωή ενός παιδιού που κινδύνευσε λόγω των ελλείψεων σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να πάρουν άλλη απόφαση, με δεδομένες τις ελλείψεις. Ή όταν ομολογούν στην ουσία ότι δεν θέλουν τη δημιουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ, όπως και η «αντίπαλος» ΝΔ, και κρύβονται πίσω από «επιστημονικά ανεξάρτητα όργανα», ενώ οι αεροδιακομιδές καλά κρατούν και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Ας ανατρέξουν στις διαμαρτυρίες και καταγγελίες των σωματείων εργαζομένων την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και θα δουν ότι το δίκαιο αίτημα για δημιουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ, έμπαινε και επί ΣΥΡΙΖΑ που γι’ αυτούς τότε «ήταν όλα καλά»!

  Τέλος, μπορεί να μην διάβασαν το σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ για την κα Γκάγκα στις 19-4-2022 σε απάντησή της σε αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ  σχετικά με αιτήματα των εργαζομένων και κατοίκων της Λήμνου για το νοσοκομείο, τα περιφερειακά ιατρεία και το τοπικό ιατρείο Μύρινας, αλλά τουλάχιστον ας έβλεπαν το βίντεο με την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στις 22-1-2023, που τους αφιερώσαμε και που απαντούσε στην κα Γκάγκα για όσα έλεγε τότε και που τα επανέλαβε και με την επίσκεψή της στο νοσοκομείο πρόσφατα.

  Όπως αναφέρουμε και στην αρχή, αυτή δεν είναι η τελική μας απάντηση.

  Την τελική απάντηση θα τη δώσει ο ελληνικός και ο λημνιακός λαός, όταν αποφασίσουν να βάλουν στην άκρη όλους τους κηφήνες που τους εκμεταλλεύονται, μαζί με το πολιτικό προσωπικό τους, που τους ξεγελούν πότε με γαλαζοπράσινες, πότε με ροζ με μπλε κόκκους, πότε με εμπριμέ κυβερνήσεις.

  Με ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσει η αποτελεσματικότητα στις διεκδικήσεις των νησιωτών εντός και εκτός βουλής.

 

Rate this item
(0 votes)