Λήμνος: Πανηγύρισε η μοναδική εκκλησία στον κόσμο χωρίς σκεπή

By Απριλίου 19, 2023
Λήμνος: Πανηγύρισε η μοναδική εκκλησία στον κόσμο χωρίς σκεπή
Με αναστάσιμη λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η πανήγυρις της Παναγίας της Κακαβιωτίσσης. Το εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου 2023, παραμονή της εορτής, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σύσσωμος ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός της νήσου μας, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας
κ. Ιεροθέου, υποδέχθηκαν στα προπύλαια του
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα
 
Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυρίνης τη Θαυματουργό και εμβληματική Ιερά Εικόνα της Παναγίας της επικαλουμένης Κακαβιωτίσσης.
Ακολούθως, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής, καθ’ όλη τη διάρκεια του οποίου πλήθος προσκυνητών κατέφθασε από κάθε γωνιά της νήσου μας στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει το Ιερό θησαύρισμα της Κυρίας Θεοτόκου, το οποίο αποτελεί πνευματικό Πανλημνιακό κειμήλιο.
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα
 
Λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στους πιστούς ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στην αιτία για την οποία τιμούμε το πανύμνητο πρόσωπο της Θεοτόκου μετά από κάθε μεγάλη Δεσποτική εορτή και εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες προς την οικογένεια που φυλάσσει την Ιερά Εικόνα, διότι για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα της Τοπικής Εκκλησίας για τη μεταφορά της Ιεράς Εικόνος, κατά την παραμονή της Εορτής της στην Πρωτεύουσα της νήσου μας, ώστε
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα
μ’ αυτόν τον τρόπο να δοθεί η ευκαιρία προσκύνησής της σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ανέλθουν στο όρος Κάκαβο κατά την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεώς της, όπου και μεταφέρεται.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά η Παναγία μας να σκεπάζει και να χαριτώνει όσους με πίστη επικαλούνται τη μεσιτεία Της.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως
Την επομένη, Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου 2023, ημέρα της Εορτής της Παναγίας της Κακαβιωτίσσης, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ανήλθε στο σπηλαιώδη Ναό Της στο όρος Κάκαβο, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιερώνυμο Σχίζα, τους Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Ηλία Λασπατζάκη και π. Σταύρο Λάδη, τον Ιερολ. Διακ. π. Κυριακό Δημητριάδη και πλήθος πιστών προσκυνητών, όπου και χοροστάτησε στην καθιερωμένη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, υπό πρωτόγνωρες συνθήκες με καταρακτώδη βροχή, αλλά και με έκδηλη τη χαρά των προσκυνητών, που με πανηγυρική διάθεση έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, επικαλούμενοι στη ζωή τους την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα
 
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα
 
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα
 
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και ναός
 
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα
 
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα
 
 
 
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα
 
 
 
Rate this item
(0 votes)