Ουρές Τούρκων επισκεπτών στο Τελωνείο της Μυτιλήνης

By Απριλίου 20, 2023
Ουρές Τούρκων επισκεπτών στο Τελωνείο της Μυτιλήνης

Κι όμως. Αυτοί οι άνθρωποι που από το πρωί σχηματίζουν ουρές στο Αϊβαλί για να επιβιβαστούν στα καραβάκια που θα τους φέρουν στη Μυτιλήνη μάλλον «τη βρίσκουν» να στέκονται στις ουρές! Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι της ουράς για να επιβιβαστούν προκειμένου να έρθουν στη Μυτιλήνη για τετραήμερες διακοπές προηγήθηκε άλλη ουρά προκειμένου να πάρουν βίζα από τις Ελληνικές προξενικές αρχές. Φυσικά μια ακόμα ουρά τους περίμενε στο Τελωνείο της Μυτιλήνης για τον απαραίτητο έλεγχο της εισόδου τους στην Ελλάδα. Ουρά στην ουρά για να έρθουν στη Μυτιλήνη και να αφήσουν τα λεφτά τους!

https://cdn.stonisi.gr/repository/2023/toyrkoi11.jpg

 

Ουρές στο Τελωνείο της Μυτιλήνης

Ο λόγος για περισσότερους από 2.000 (σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες της Μυτιλήνης) Τούρκους πολίτες που άρχισαν να έρχονται από το πρωί στο νησί για να γιορτάσουν το «σεκέρ μπαϊράμ» τη γιορτή δηλαδή με την οποία ολοκληρώνεται το ραμαζάνι, ο ένατος μήνας του ισλαμικού έτους πάει να πει κατά τον οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, «παραδόθηκε το Κοράνι ως οδηγός των ανθρώπων».

https://cdn.stonisi.gr/repository/2023/toyrkoi2.jpg

Γεμάτα από επισκέπτες και αυτοκίνητα από το πρωί τα καραβάκια από το Αϊβαλί 

Για την ιστορία και όπως όλοι λένε έρχονται στη Μυτιλήνη για να τιμήσουν την κατεξοχήν αυτή μουσουλμανική γιορτή... τρώγοντας και κυρίως πίνοντας το απαγορευτικό λόγω τιμής στην πατρίδα τους, αλκοόλ με τη μορφή του ούζου ή του κρασιού.

Σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου το πρωί, τελευταία μέρα του ραμαζανιού, στη Μυτιλήνη ήρθαν οι πρώτοι 450 περίπου επισκέπτες και ακολουθούν άλλοι 250 το απόγευμα. Αύριο όταν και ξεκινά το μπαϊράμι η μετακίνηση αναμένεται να κορυφωθεί.

 

 

ΠΗΓΗ stonisi.gr

Rate this item
(0 votes)