Τα ψέμματα του Μηταράκη

By Μαϊος 04, 2023
Τα ψέμματα του Μηταράκη

Με δελτίο τύπου η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ κάνει αναφορά στην πρόσκληση της Ύπατης Αρμοστείας προς τον Τοπικό Συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών Καλλιμασιάς Χίου.

Συγκεκριμένα στην πρόσκληση  αναφέρει ότι η Ύπατη Αρμοστεία σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και την υπηρεσία υποδοχής και ταυτοποίησης  μεταναστών καλεί τον Τοπικό Συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών Καλλιμασιάς Χίου στην εκδήλωση που διοργανώνει στην ΚΕΔ Λέσβου στις 4 Μαΐου με στόχο της εκδήλωσης να συνδέσει τους πρόσφυγες με την τοπική αγορά ....(!)   

Διαβάστε το δελτίο της Παγχιακής Επιτροπής ΑΓΩΝΑ 

Δελτίο Τύπου 4-5-2023
ΓΙΑΤΙ Κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ???
Πρόσκληση της Ύπατης Αρμοστείας προς τον Τοπικό Συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών Καλλιμασιάς Χίου προσπαθεί να συνδέσει μετανάστες - πρόσφυγες με την τοπική αγορά εργασίας. Η εκδήλωση γίνεται στις 4 Μαΐου στον τωρινό καταυλισμό Καρά -Τεπέ (Μαυροβούνι) Λέσβου σε στενή συνεργασία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και προφανώς η πρόσκληση στέλνεται σε παραγωγικούς φορείς σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.
Να θυμίσουμε ότι ο πληθυσμός του καταυλισμού στο Καρά - Τεπέ στην Λέσβο πλησιάζει τους 3.000 κατόπιν συνεχών αφίξεων από τα τουρκικά παράλια και ότι η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί πολλάκις για μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά.
Εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών , αναγκαίες οι ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα :
α. Αν η πολιτική σύνδεσης προσφύγων -μεταναστών με τις τοπικές αγορές εργασίας και η παραμονή στα ακριτικά νησιά, πριμοδοτεί την παράνομη μετανάστευση προερχόμενη από τα τουρκικά παράλια;
β. Αν συνάδει η εκδήλωση με την δέσμευση της Ν.Δ. για μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά;
γ. Γιατί η Ύπατη Αρμοστεία ασκεί καθοριστικό ρόλο στην μεταναστευτική πολιτική και μάλιστα στις ευαίσθητες ακριτικές περιοχές ; (Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες στους Χιώτες από τις κατά καιρούς προσπάθειες της Υ.Α να φτιάξει ή να μεγεθύνει καταυλισμούς δημοπρατώντας ακόμα και κατασκευαστικές εργασίες χωρίς άδεια!)
 
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

 

 

 

mitarakis

Rate this item
(0 votes)