Δήλωση της υποψήφιας βουλευτή ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μαγδαληνής Τούφου για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο

By Μαϊος 12, 2023
Δήλωση της υποψήφιας βουλευτή ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μαγδαληνής Τούφου για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μαγδαληνή Τούφου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θυμήθηκαν ότι κάπου στις εσχατιές της Ελλάδος υπάρχει και η εκλογική περιφέρεια Λέσβου. Δεν με εκπλήσσει η παρουσία πληθώρας υπηρεσιακών υπουργών για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για όλους τους τομείς, που τέσσερα χρόνια τώρα και με αποκλειστική ευθύνη  των ίδιων, άφησαν κυριολεκτικά στο έλεος των ανέμων του Αιγαίου.

Μόνο γέλιο προκαλεί η ευχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, να βγάλει και δεύτερο βουλευτή στη Λέσβο η ΝΔ.

4 χρόνια τώρα έκλεισαν επιχειρήσεις, οι αγρότες των νησιών μας δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, ο τουρισμός παραπαίει. Στη Λήμνο, το νοσοκομείο άδειασε από γιατρούς, ο Άγιος Ευστράτιος δεν έχει καθημερινή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία εδώ και 2 μήνες περίπου. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου χάνει κάθε χρόνο την ανταγωνιστικότητά του. Είμαστε  πλέον από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης, έχοντας όμως τις ακριβότερες τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα, εισιτήρια, συντελεστές ΦΠΑ, τη μεγαλύτερη ανεργία και από τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης του πληθυσμού. Λίγο αργά δεν θυμηθήκατε να μας «αναπτύξετε»;

Ό,τι ξεκίνησε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, το ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία η ΝΔ το 2023.

Δεν είπε λέξη ο λαλίστατος Κυριάκος Μητσοτάκης ότι οι αριθμοί διαψεύδουν κι εκείνον και τη ΝΔ

Κι επειδή γνωρίζουμε όλοι εμείς που ζούμε εδώ και αγωνιζόμαστε καθημερινά, είμαστε εμείς οι ακρίτες που κρατάμε ζωντανά τα νησιά μας.

Όσο για την αναφορά του Πρωθυπουργού στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου, του θυμίζουμε ότι δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να φτάσει τα έργα και την ανάπτυξη που είχε το Αιγαίο και αυτά οι νησιώτες δεν τα ξεχνούν. Δυστυχώς για εκείνον, έχουν μείνει παρακαταθήκη και ακόμα με αυτά πορευόμαστε.

Η Λέσβος, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος, επειδή τώρα έχουν μέτρο σύγκρισης και δεν ξεχνούν εύκολα θα σας δώσουν στις 21 Μαΐου την απάντηση που σας χρειάζεται.

ΥΓ. : Το αεροδρόμιο της Λήμνου, που υπόσχεστε να αναβαθμίσετε είναι έργο ΠΑΣΟΚ, το ενέταξε ο ΣΎΡΙΖΑ στο υπερταμείο και δεν αξιωθήκατε ούτε αυτά που έχετε ως ιδεολογία να πράξετε. Δηλαδή την παραχώρηση του, μέσω διαγωνισμού, σε ιδιώτες επενδυτές για να μας το «αναβαθμισουν»

Όπως και το Νοσοκομείο του νησιού, που σας παραδόθηκε ως κόσμημα κτιριακό και με πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων και φοβόμαστε ότι μετά τις εκλογές θα μας το επιστρέψετε ως Κέντρο Υγείας, από αυτά που υπολειτουργούν κιόλας.

Το ΠΑΣΟΚ, που τόσο σας αρέσει να κατηγορείτε και να παρακολουθείτε ταυτόχρονα, σας παρέδωσε ΦΠΑ 17% στο Αιγαίο και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το κρατάτε στο 24%. Και να θυμούνται οι πολίτες ότι κανένας από τους δυο σας δεν ψήφισε τις τροπολογίες για τη μόνιμη επαναφορά των μειωμένων συντελεστών που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, το 2016 και το 2021.

Rate this item
(0 votes)