Ιάσων Πιπίνης από τη Λήμνο: «Ως βουλευτής κάθε 4 μήνες θα δίνω... λογαριασμό στους κατοίκους» (pics)

By Μαϊος 15, 2023
Ιάσων Πιπίνης από τη Λήμνο: «Ως βουλευτής κάθε 4 μήνες θα δίνω... λογαριασμό στους κατοίκους» (pics)

Τη δημόσια δέσμευση του ότι ως βουλευτής κάθε 4 μήνες θα κάνει διαβούλευση και απολογισμό με τους κατοίκους στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, έδωσε, από τη Μύρινα όπου βρίσκεται, ο υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ. στον νομό Λέσβου κ. Ιάσων Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης στην κεντρική του πολιτική ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μύρινας παρουσίασε το σχέδιο του για τη Λήμνο. «Δεσμεύομαι δημόσια ότι έχοντας την θεσμική ιδιότητα του βουλευτή θα βρίσκομαι συνέχεια στο νησί και ότι κάθε 4 μήνες θα κάνουμε έναν απολογισμό, μια διαβούλευση μαζί με τους κατοίκους, τους κοινοτάρχες και όλους τους θεσμικούς φορείς, για να... δίνω λογαριασμό για το τι κάναμε και τι δεν κάναμε από τους στόχους που θέσαμε. Να επικαιροποιούμε τις ανάγκες και να καλύπτουμε, όσο πιο σύντομα γίνεται, τα κενά και τις νέες ανάγκες που προκύπτουν», τόνισε ο κ. Πιπίνης.

Υγεία και ΦΠΑ οι προτεραιότητες

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο της Λέσβου, έθεσε ως προτεραιότητα την θωράκιση των δομών Υγείας, τονίζοντας πως «θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα δεύτερο στελεχωμένο Κέντρο Υγείας στο νησί στην περιοχή του Μούδρου». Επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στο νησί. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούω άλλους υποψήφιους να παρουσιάζουν τις προτάσεις μου ως δικές τους. Μέχρι σήμέρα δεν είχα ακούσει ποτέ ξανά κάποιον να θέτει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στη Λήμνο. Πρώτος το έθεσα εγώ πριν από μήνες. Σήμερα το λένε και άλλοι. Αυτό είναι θετικό. Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί να το διεκδικήσει καλύτερα. Εγώ δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε μια μελέτη και όταν βεβαίως πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα διεκδικήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση τη μείωση του ΦΠΑ στη Λήμνο, όπως ισχύει στη Λέσβο, στο πλαίσιο της νησιωτικότητας. Οφείλουμε επίσης να διεκδικήσουμε αναδιοργάνωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας», δήλωσε ο κ. Πιπίνης και πρόσθεσε: «στη Λήμνο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει υλοποιήσει πολλά έργα και την επόμενη τετραετία με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υπάρξουν μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Να ενισχυθούν δημόσιες υπηρεσίες

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική να ενισχυθούν δημόσιες υπηρεσίες που έχουν υποβαθμιστεί στο νησί αλλά και στην προοπτική να επαναλειτουργήσουν υπηρεσίες που έχουν κλείσει. «Να κάνουμε μια συζήτηση και να καταλήξουμε σε ποια υπηρεσία είναι πιο σημαντικό να λειτουργεί κανονικά στη Λήμνο για να μη ταλαιπωρούνται οι πολίτες, και να το διεκδικήσουμε», τόνισε. Μιλώντας για τον Άγιο Ευστράτιο ο κ. Πιπίνης έκανε λόγο για ένα «μικρό θαύμα», καθώς το νησί γίνεται το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά νησί στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ αναφέρθηκε και στην δήμαρχο κ. Μαρία Κακκαλή, η οποία όπως είπε, «υπηρετεί τους στόχους που τίθενται στο πράσινο νησί, που θα λειτουργησει ως πρότυπο σε όλη την Ελλάδα».

Στην εκδήλωση του κ. Πιπίνη στη Λήμνο παρευρέθηκαν πολίτες από τη Μύρινα, τον Μούδρο και την Ατσική. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τον κ. Πιπίνη προλόγισε η πρόεδρος ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας Λήμνου κ. Μαρία Ρούσσου, η οποία αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλης Χριστοφιδέλλης, οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι Λήμνου κ. Ελεονόρα Γεώργα και κ. Θωμάς Λούκας, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Τριαντάφυλλος Κανταράς, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρινας κ. Παρασκευή Μοσχάκη και η συνυποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. κ. Φωτεινή Μελάτου.

PIPINHS LHMNOS 02

PIPINHS LHMNOS 03

PIPINHS LHMNOS 04

PIPINHS LHMNOS 09

Rate this item
(0 votes)