O Σταμάτης Μαλέλης στο LIVE NEWS (vid)

By Ιουνίου 01, 2023
O Σταμάτης Μαλέλης στο LIVE NEWS (vid)

Ο Σταμάτης Μαλέλης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης MEGA μίλησε στο LIVE NEWS και σχολίασε με τον Νίκο Ευαγγελάτο τις πολιτικές εξελίξεις στο δρόμος προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ο Σταμάτης Μαλέλης αρχικά αναφέρθηκε σχετικά με την σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω από τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων, και ειδικά γύρω από το ζήτημα της φορολογίας των πολιτών.

«Η τελευταία προεκλογική αναμέτρηση ήταν απολιτίκ. Τώρα αρχίζουν και μπαίνουν πολιτικά θέματα, δηλαδή το να βάζεις θέματα φορολογίας κάποιων ομάδων που βγάζουν αρκετά χρήματα είναι ένα θέμα πολιτικό. Είναι σαφές ότι όταν λες ότι είσαι σοσιαλδημοκράτης φορολογείς κάποιους και κάποιους άλλους τους απαλλάσσεις από την φορολογία».

Στην συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης MEGA εκτίμησε ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα φοβικότητας γύρω από τους φόρους.

«Με το που ακούς πια τον όρο φόρο και φορολογία υπάρχει μία φοβικότητα κι ένα σύνδρομο γύρω από αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αλαλούμ που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον πολιτικό διάλογο ανάμεσα στα κόμματα σημείωσε ο κ. Μαλέλης: «Ο Μητσοτάκης, βοηθούμενος κι από την συγκυρία που υπάρχει, κατέθεσε μία πρόταση κι είπε ”αυτή εγώ θέλω”, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες ή οι άνθρωποι που έχουν μία άλλη άποψη λένε ”εντάξει η ελεύθερη οικονομία, αλλά πρέπει κάποια στρώματα να τα φορολογήσουμε περισσότερο από τα άλλα, αλλά από το κέρδος αυτό θα γίνει μία αναδιανομή”, αυτό έχει την πεμπτουσία μίας δίκαιης κοινωνίας».

Και τόνισε ο κ. Μαλέλης ότι προσοχή πρέπει να δίνεται επίσης και στον χρόνο που λέγονται τα πράγματα.

«Όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο κι όταν η αντιπαράθεση πια έχει οξυνθεί, πρέπει όλο αυτό να το ολοκληρώνεις, δηλαδή η πρόταση να είναι ολοκληρωμένη. Αυτή την στιγμή φαντάζει σαν να υπάρχει μόνο μία πρόταση κι αυτό είναι λάθος», υπογράμμισε ο Σταμάτης Μαλέλης.

Καταλήγοντας ο κ. Μαλέλης αναφέρθηκε στις σύγχρονες μορφές της σοσιαλδημοκρατίας.

«Οι σύγχρονες μορφές της σοσιαλδημοκρατίας έχουν ξεπεράσει την ιστορία με τους μεγαλύτερους και μικρότερους φόρους. Πιστεύουν σε μία μεγαλύτερη ανάπτυξη, κι από την ”παλίρροια” που θα δημιουργηθεί, θα προκύψει μία δίκαιη αναδιανομή του πλούτου. Ο άνεργος χρηματοδοτείται με την ανάπτυξη της Οικονομίας, αυτό είναι οι σύγχρονες μορφές της σοσιαλδημοκρατίας και πρέπει να το δούμε αυτό».

Rate this item
(0 votes)