Περιοδείες στη Σάμο υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ

By Ιουνίου 13, 2023
Περιοδείες στη Σάμο υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ

Με αμείωτη ένταση καθημερινά όλη την προηγούμενη εβδομάδα η εκλεγμένη Βουλευτή με το ΚΚΕ Έρη Ρίτσου και οι υποψήφιοι Βουλευτές στο νομό Σάμου Βάσω Βρυνιώτη και Βαγγέλης Μαρούπας περιόδευσαν σε χωριά και εργασιακούς χώρους της Σάμου, καλώντας το λαό να ξανακάνει ακόμη πιο αποφασιστικά το βήμα και στις επόμενες εκλογές υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ.

Η Έρη Ρίτσου μαζί με στελέχη της Τ.Ε. Σάμου και των ΚΟΒ του ΚΚΕ περιόδευσε την Τετάρτη 7 Ιούνη στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου,  του Δήμου Ανατολικής Σάμου καθώς και στη Πυροσβεστική όπου έγινε εγκάρδια δεκτή,  με συγχαρητήρια για την εκλογή της. «Η ενίσχυση ακόμη περισσότερο του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη, σημαίνει περισσότερες βουλευτικές έδρες, μεγαλύτερες δυνατότητες για το ΚΚΕ μέσα κι’ έξω από τη Βουλή, τελικά πιο δυνατός ο λαός για να εμποδίσει τα χειρότερα που έρχονται, όποια κι’ αν είναι η κυβέρνηση». Αυτό τόνισε στην περιοδεία της η Έρη Ρίτσου που εκλέχτηκε βουλευτής στη Β’ Αθήνας στις 21 Μάη και είναι και πάλι  υποψήφια διεκδικώντας την έδρα για το ΚΚΕ. «Κάθε ψήφος σε κάθε γωνιά της χώρας μας –και στη Σάμο- μετράει για να κρατηθούν οι 26 έδρες και να κατακτήσουμε καινούργιες. Γιατί το ΚΚΕ καταθέτει τη δύναμη που του δίνει ο λαός στους αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής του. Καθημερινά το ΠΑΜΕ και οι κομμουνιστές δίνουν μάχη για να μην προχωρήσουν πλειστηριασμοί σε βάρος της πρώτης κατοικίας, για να υπογραφούν κλαδικές συμβάσεις, για να επαναπροσληφθούν εργαζόμενοι, για να προστατευθεί η υγεία και η σωματική τους ακεραιότητα στους χώρους δουλειάς», υπογράμμισε.

Την Πέμπτη 1/6 έκανε περιοδεία στον Πύργο όπου συζήτησε με τους κατοίκους του χωριού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με κύρια την έλλειψη μόνιμου γιατρού, και συγκοινωνίας τους μήνες που είναι κλειστά τα σχολεία, πολιτιστικού χώρου για τα παιδιά, τους κινδύνους από τα ετοιμόρροπα κτίρια,  αλλά και θέματα όπως η μη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας που δυσκολεύει την καθημερινότητα όσων ασχολούνται με τη γη. Ενώ το Σάββατο 3/6 βρέθηκε στην Λέκκα μαζί με τον Βαγγέλη Μαρούπα.

Επίσης ο Βαγγέλης Μαρούπας υποψήφιος βουλευτής του νομού μας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ περιόδευσε στο  Ηραίο την Τετάρτη 7 Ιούνη, όπου συζήτησε με μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού που πλήττονται από τη μεγάλη φορολογία, με εργαζόμενους που δουλεύουν με ωράρια-λάστιχο και με αλιείς που οδηγούνται σε εξαφάνιση του κλάδου λόγω αυξημένου κόστους. Επίσης βρέθηκε σε Κοντακαίκα και Μαραθόκαμπο.

Τέλος η Βάσω Βρυνιώτη πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου και υποψήφια εκ νέου στο νομό με το ΚΚΕ περιόδευσαν στο Καρλόβασι και σε χωριά της Δυτικής Σάμου όπως οι Άγιοι Θεόδωροι.

Σε όλες τις περιοδείες και στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των χωριών εκφραζόταν η πεποίθηση ότι το ΚΚΕ πρέπει και θα βγει πιο δυνατό σ’ αυτές τις εκλογές γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί, όπως άλλωστε το έχει δείξει, να κάνει αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Οι περιοδείες συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες, ενώ το Σάββατο 17 Ιούνη η ΤΕ θα κάνει γλέντι στο νησί και την Τρίτη 20 Ιούνη θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Βαθύ.

 

Rate this item
(0 votes)