Σπιλάνης: Οι ιπποδρομίες της Καλλονής, ο κ.Μουτζούρης και ο λαϊκισμός της δεξιάς

By Ιουνίου 20, 2023
Σπιλάνης: Οι ιπποδρομίες της Καλλονής, ο κ.Μουτζούρης και ο λαϊκισμός της δεξιάς

Ο Κώστας Μουτζούρης και ο ακαταμάχητος λαϊκισμός της δεξιάς

Τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τις ιπποδρομίες της Καλλονής επ’ ευκαιρία της γιορτής της Αγ. Τριάδος αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο  το πως καταπατούνται νόμοι, διαγράφονται διοικητικές διαδικασίες, απαξιώνονται υπηρεσιακοί φορείς και εξευτελίζονται αστυνομικά όργανα μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι ψηφοφόροι.

Ένα μη αναγνωρισμένο από την αρμόδια Ομοσπονδία σωματείο αναβατών αλόγων επιμένει να υλοποιήσει σε μη αδειοδοτημένο ιπποδρόμιο νοτίως των Αλυκών Καλλονής τους αγώνες του. Για το λόγο αυτό προβαίνει σε διάνοιξη δρόμου με μηχάνημα βαρέος τύπου, ενώ γνωρίζει από προηγούμενη αλληλογραφία με τη διοίκηση ότι αυτό είναι παράνομο αφού ο συγκεκριμένος χώρος υπάγεται στο αυστηρότερο καθεστώς προστασίας.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της ΠΒΑ  έχει έγκαιρα στείλει προειδοποιήσεις προς όλους τους αρμόδιους (συμπεριλαμβανόμενου και του εισαγγελέα) για το παράνομο της πράξεως. Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα «δεσμεύει» τα μηχανήματα εκκίνησης.

Και έρχεται η απίστευτη επιστολή Μουτζούρη: «Ανακαλούμε το υπ’ αριθ. Πρωτ.: 77898/30-05-2023 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΕ Λέσβου για τυπικούς λόγους.»

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Οι διοργανωτές έσπασαν την αλυσίδα με την οποία οι αστυνομικοί είχαν δέσει τα μηχανήματα και οι αγώνες έγιναν με την παρουσία των περιφερειακών και τοπικών αρχών. Πρώτος απ’ όλους και περήφανος για το «έργο του» ο κ. Μουτζούρης, προστάτης της λαϊκής βούλησης. Νόμοι και θεσμοί ας πάνε στο πυρ το εξώτερο. Για το περιβάλλον βέβαια, ούτε καν συζήτηση.

Αν αυτό δεν είναι το τελευταίο(;) στάδιο του λαϊκισμού, τότε ποιο είναι;

Γιάννης  Σπιλάνης

Επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Rate this item
(0 votes)