Μαγικές εικόνες από τη Μυτιλήνη - Χόρεψαν το μεγαλύτερο συρτάκι του Αιγαίου

By Ιουλίου 03, 2023
Μαγικές εικόνες από τη Μυτιλήνη - Χόρεψαν το μεγαλύτερο συρτάκι του Αιγαίου

Ένα μοναδικό καλοκαιρινό θέαμα παρακολούθησαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης στην Προκυμαία. Ένα πιάνο πάνω σε ιστιοπλοϊκό, περιτριγυρισμένο από άλλα 13 γεμάτα χορευτές υπό τους ήχους από το συρτάκι του Ζορμπά μάγεψαν και… δρόσισαν όσους τους είδαν. Η ατελείωτη χορευτική αλυσίδα φαίνεται πως είναι η μεγαλύτερη στο Αιγαίο.

Ένα πιάνο πάνω σε ιστιοπλοϊκό, περιτριγυρισμένο από άλλα 13 γεμάτα χορευτές υπό τους ήχους από το συρτάκι του Ζορμπά μάγεψαν κατοίκους και επισκέπτες.

Τα ιστιοπλοϊκά του ΛΟΙΑΘ (Λεσβιακός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας) έπλεαν κυκλικά υπό τους ήχους της ιπτάμενης πιανίστριας Έλενας Ξυδιά και οι χορευτές τόσο στα ιστιοπλοϊκά όσο στην προκυμαία του λιμανιού χόρευαν συρτάκι, τον χορό – σύμβολο της Ελλάδας.

Κάπως έτσι, κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του Αιγαίου, ξεκίνησε στο νησί το μεγαλύτερο θερινό φεστιβάλ της Ελλάδας.

Η Μυτιλήνη, η μυστηριακή πρωτεύουσα της Λέσβου, για δύο μήνες γεμίζει πολιτισμό και μας καλεί όλους να ανακαλύψουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, να συναντήσουμε ντόπιους καλλιτέχνες και να αναπτύξουμε μια βαθιά αίσθηση της ταυτότητας αυτού του μοναδικού τόπου.

Το μεγαλύτερο συρτάκι του Αιγαίου διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Στρατή Κύτελη και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσακίρη, και από την χορευτική ομάδα του Κώστα Αγκοπιάν.

Την ιδέα και την σκηνοθεσία είχε ο Πασχάλης Μάντης και η εθελοντική ομάδα υλοποίησης του event: Στέλιος Ζαφειρόπουλος, Τούλα Βουγιούκα και ο Βασίλης Μπανταβής.
Δείτε τα μαγικά πλάνα και τις εικόνες

 

 

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/07/syrtakki-600x351.jpg

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/07/niiisi-600x351.jpg

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/07/xoros-600x357.jpg

 

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/07/nisi-600x355.jpg

 

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/07/nnisi-600x350.jpg

 

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/07/limani-600x357.jpg

 

 

ΠΗΓΗ

 

Rate this item
(0 votes)