Το Πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων 2023 του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»!

By Ιουλίου 09, 2023
Το Πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων 2023  του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»!

Το Πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων 2023

του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

 

Οι εκδηλώσεις που προηγήθηκαν:

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, της νεολαίας και των κατοίκων του χωριού μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Λέσβος χωρίς πλαστικά» και την Κοινότητα μας.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2023  πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Ζωγραφικής και έκθεσης σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Λουτρών.  Οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και  Δ΄ διαγωνίστηκαν στην ζωγραφική με θέμα:

      «Ζωγραφίστε ένα τοπίο του χωριού μας που σας αρέσει!» και οι τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄  στην Έκθεση με θέμα:

      «Το bullying (εκφοβισμός) έχει σχέση με τον πολιτισμό που επιδιώκουμε?».

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023  και ώρα 21.00 πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Τεριάντ μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Η μουσική του βασιλιά» από την Πάραλο με την συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας και του Συλλόγου Θερμής «Θέρμια Άρτεμις» υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Φλώρας Αντωνοπούλου.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 και ώρα 20.00 στο θερινό αμφιθέατρο της Σκάλας Λουτρών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Τα Κάψαλα και ο Κλήδονας».

Οι εκδηλώσεις που έπονται:

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 και ώρα 10.00 διοργανώνουμε τον «12ο Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης» από την Κουντουρουδιά έως το Πέραμα, σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γέρας, τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Αθηνών και τον Α.Π.Σ. Αναγέννηση Ποσειδώνα Περάματος.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» της Σκάλας Λουτρών, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της κοινότητας Λουτρών καθώς και των μαθητών του Δημοτικού σχολείου που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Ζωγραφικής και έκθεσης.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την θεατρική ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης με  αποσπάσματα από το έργο  «Κοινός λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου. Ερμηνεύει η Γεωργία Σαλεβουράκη.

Την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την ορχήστρα Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης με θέμα «Αφιέρωμα στον ερωτικό Μίκη Θεοδωράκη».

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, στις 19.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και περιφορά της εικόνας μέχρι το «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922». Στην συνέχεια θα παρουσιαστεί αφιέρωμα για την προσφορά των Μικρασιατών Προσφύγων της Σκάλας Λουτρών στην κοινωνία του χωριού μας με την συμμετοχή του χορευτικού μας τμήματος και θα επακολουθήσει σερβίρισμα του παραδοσιακού καβουρμά φτιαγμένος από τις νοικοκυρές του χωριού με ένα ποτηράκι κρασί και γλέντι συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 το πρωί που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας θα τελεσθεί από τον ιερέα της ενορίας μας θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023  σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο και την κοινότητα Λουτρών, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών με θέμα «Μικρά Ασία πατρίδα τα ψυχής μας».

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Παλαιάς Φώκαιας Αττικής, θα παρουσιάσουμε το έργο της χαράκτριας και ζωγράφου Άννας Κινδύνη (1914-2003) με καταγωγή από την Φώκαια Μικράς Ασίας.

     * Ενδέχεται να υπάρξει μικρής απόκλισης αλλαγή της ημερομηνίας (λόγω μετάβασης του Συλλόγου από την Π. Φώκαια Αττικής με το πλοίο) για την οποία θα ενημερωθεί το κοινό εγκαίρως.

Rate this item
(0 votes)