Χίος: Καταγγελία πως ο αντιδήμαρχος σκότωσε σκύλο με το αμάξι - «Τον εγκατέλειψε»

By Ιουλίου 13, 2023
Χίος: Καταγγελία πως ο αντιδήμαρχος σκότωσε σκύλο με το αμάξι - «Τον εγκατέλειψε»

Ο δικηγόρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου καταγγέλλει ότι ο αντιδήμαρχος του νησιού χτύπησε θανάσιμα αδέσποτο σκύλο με το αμάξι του και τον εγκατέλειψε. Τι αναφέρεται στην επιστολή.

Ο δικηγόρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου, Παύλος Τομάζος, προχώρησε σε μία καταγγελία, μέσω του zoosos.gr, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του νησιού φέρεται να παρέσυρε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του έναν αδέσποτο σκύλο και μάλιστα να μην σταμάτησε.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (06/07) όταν - πάντα σύμφωνα με την καταγγελία - ο αντιδήμαρχος Χίου κατά τη διάρκεια προσπέρασης με το αυτοκίνητό του, φέρεται να χτύπησε αδέσποτο σκύλο με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο zoosos, ο οδηγός δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του.

Στην επιστολή - καταγγελία του δικηγόρου του Φιλοζωϊκού Συλλόγου, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι όταν ο αρμόδιος αστυνομικός κάλεσε τον αντιδήμαρχο μπροστά στον αυτόπτη μάρτυρα, εκείνος απάντησε καταφατικά ότι πράγματι είχε χτυπήσει τον σκύλο και μάλιστα ότι «βιαζόταν για να προλάβει ραντεβού του».

Σε σημείο της επιστολής, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ο αυτόπτης μάρτυρας σταμάτησε το αυτοκίνητό του για να ελέγξει την κατάσταση του σκύλου. Το ίδιο έκαναν και άλλοι οδηγοί που τον ακολούθησαν. Ο εν λόγω κάλεσε την αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί έφυγαν για να μην δώσουν καταθέσεις. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, έλεγξαν τον σκύλο με ανιχνευτή για μικροτσίπ αλλά δεν εντοπίστηκε».

Συνεχίζοντας η επιστολή του δικηγόρου, επισημαίνει: «ο αρμόδιος αστυνομικός κάλεσε τον αντιδήμαρχο μπροστά στον αυτόπτη μάρτυρα, όταν μετέβησαν στο Α.Τ. Καλαμωτής για κατάθεση τον ρώτησε αν όντως είχε χτυπήσει τον σκύλο και ο αντιδήμαρχος απάντησε καταφατικά και επιπλέον ότι βιαζόταν για να προλάβει ραντεβού του».

Η επιστολή περιλαμβάνει και αναφορά της επίσημης εκδοχής της αστυνομίας που λέει: «Κατά την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, ο αντιδήμαρχος χτύπησε τον σκύλο στις 19:17 και τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ενημερώσει στις 19:19, δηλαδή δύο λεπτά μετά».

 

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Χίος Μπροστά”:


Μετά από τη δημοσιοποίηση επιστολής δικηγόρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου σύμφωνα με την οποία αντιδήμαρχος της Χίου χτύπησε και σκότωσε σκύλο, τον οποίο και εγκατέλειψε θέτουμε δημόσια τα εξής ερωτήματα προς τον κ. Κάρμαντζη:
Είναι ενήμερος για το γεγονός;


Θεωρεί επαρκή τη δικαιολογία ότι «είχε να προλάβει ραντεβού» ο κ αντιδήμαρχος και για αυτό αφού χτύπησε τον σκύλο δεν σταμάτησε;
Θεωρεί σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος να χτυπήσει το σκύλο και αντί να σταματήσει απλώς να καλέσει την αστυνομία για να αναφέρει το γεγονός προκειμένου να αποφύγει τυχόν ποινικές ευθύνες;


Ο κ. αντιδήμαρχος οδηγούσε ιδιωτικό ή δημοτικό αυτοκίνητο;


Προτίθεται να ζητήσει την παραίτηση του κ. Αντιδημάρχου ή συμφωνεί με το χειρισμό του θέματος;
Θεωρεί ο κ. δήμαρχος ότι καλύπτοντας συμπεριφορές όπως η αναφερόμενη μπορεί να εγγυηθεί την άσκηση σημαντικών αρμοδιοτήτων για τα αδέσποτα από τη δημοτική αρχή που προΐσταται;


Αρμοδιότητες τις οποίες έχει επί 4 χρόνια εγκαταλείψει δηλώνοντας ότι κάποια στιγμή ΘΑ υλοποιήσει;

 

Ανακοίνωση της Συμμαχίας Αξιών:

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου καταγγέλλει περιστατικό με αντιδήμαρχο που οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα σκότωσε αδέσποτο ζώο και συνέχισε την πορεία του επειδή είχε «ραντεβού να προλάβει».

Αποτροπιασμός!

Καλούμε τον Δήμαρχο Χιου να ζητήσει την παραίτηση του αντιδημάρχου ως ελάχιστο δείγμα ευσυνειδησίας, απέναντι σε μια απαράδεκτη και αντικοινωνική συμπεριφορά.
Διαφορετικά είναι δέσμιος και συνένοχος!

Rate this item
(0 votes)