ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ: Νέο μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων - Ο εμπαιγμός συνεχίζεται

By Ιουλίου 18, 2023
ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ: Νέο μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων - Ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Λέσβου για το Νέο μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων

Δόθηκε για διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το «νέο μισθολόγιο» των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως βαφτίζει η Κυβέρνηση την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί, τορπιλίζοντας την έννοια του ενιαίου μισθολογίου.

 

Η κυβέρνηση, αντί ουσιαστικών αυξήσεων χορηγεί σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ένα επίδομα 70€ ακαθάριστα, το οποίο μετά την αφαίρεση των κρατήσεων διαμορφώνεται στο καθαρό ποσό των 40 έως 50€ μηνιαίως.

 

Μετά από 14 χρόνια μειώσεων κατά 40% των μισθών στο Δημόσιο, κατάργηση των δώρων κλπ δίνει «αυξήσεις» – κοροϊδία.

 

Παραπέρα οι αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα ευθύνης αφορούν τα μεν πρώτα το 40% των υπαλλήλων, τα δε δεύτερα ούτε καν το 20%.
Οι αλχημείες που κάνει η κυβέρνηση, προσθέτοντάς τα στους μισθούς όλων των υπαλλήλων αποτελούν κοροϊδία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

 

Με αφορμή την κατάθεση, από την κυβέρνηση,  του νομοσχεδίου για τις μισθολογικές ρυθμίσεις το οποίο η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 9.00πμ στο Υπουργείο Οικονομικών. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στην συγκέντρωση η Ε. Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 11.00 πμ .

 

Διεκδικούμε:

 

  • Αυξήσεις, άμεσα, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στα 12.000€
  • Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας
  • Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη

 

Η επόμενη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για το μισθολόγιο θα γίνει όταν το νομοσχέδιο εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Rate this item
(0 votes)