Άνω – κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη στήριξη σε Μουτζούρη: Παραιτήθηκε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής - Aνακάλεσαν οι 9 από τους 10 μετά την κατακραυγή...

By Αυγούστου 03, 2023
Άνω – κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη στήριξη σε Μουτζούρη: Παραιτήθηκε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής - Aνακάλεσαν οι 9 από τους 10 μετά την κατακραυγή...

Τα εσωκομματικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μεγάλη ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και την ανακοίνωση αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος είναι πολύ πιο σοβαρά και δομικά απ’ ότι φαίνεται.

Παρά τις γνωστές μισαλλόδοξες θέσεις του, δέκα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου προτείναν τον Κώστα Μουτζούρη για Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Πληροφορίες ότι ανακάλεσαν οι εννιά. Παραιτήθηκε ο συντονιστής της Ν.Ε.

 

 

Ανοιχτά υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, τάχτηκαν 10 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Νομαρχιακής Επιτροπής με πρώτο και κύριο τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Σταύρο Καραβασίλη, ο οποίος κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

 

Τα 8 μέλη μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο νησί και τα δυο μέλη του Συντονιστικού της Οργάνωσης Μυτιλήνης προτείνουν να στηριχτεί «το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του κ. Μουτζούρη» για τον οποίο υποστηρίζουν ότι έχει «Καραμανλική ταυτότητα»???

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακάλεσαν οι 9 από τους 10 μετά την κατακραυγή...

Τα μέλη του κόμματος που συνυπέγραψαν επιστολή προς την Πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και πρότειναν τη συνεργασία με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη φέρονται να βλέπουν πίσω από τη “διαρροή” της επιστολής – η οποία απευθυνόταν αποκλειστικά και μόνο στα κεντρικά του κόμματος – τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ο Κώστας Αστυρακάκης, ένα από τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται ανοιχτά υπέρ της συνεργασίας με Κώστα Μουτζούρη ,μιλώντας τον Αίολο καταδίκασε τη διαρροή του εγγράφου ενώ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Μουτζούρη, είτε ο ίδιος είναι υποψήφιος μαζί του, είτε όχι.

 

Θυμίζουμε ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της είχε «αδειάσει» τον ανεξάρτητο Δημοτικό σύμβουλο Στρατή Ζαφείρη όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τον Κώστα Μουτζούρη, τονίζοντας ότι το κόμμα συντεταγμένα θ’ αποφασίσει για την στάση του στις Περιφερειακές εκλογές και όχι μεμονωμένα το κάθε στέλεχος. Την άποψη Ζαφείρη όμως φαίνεται να συμμερίζονται και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που διχάζει τη Νομαρχιακή Επιτροπή καθώς πέρα από τον Συντονιστή υπάρχουν και άλλα στελέχη που διαφωνούν ιδεολογικά και πολιτικά με την κοινή πορεία με τον Κώστα Μουτζούρη.

 

 

 

 

Mε Πληροφορίες: aiolos tv, iediseis, stonisi

Rate this item
(0 votes)