Λέσβος: Επανέφεραν στη ζωή 12χρονο κορίτσι

By Αυγούστου 21, 2023
Λέσβος: Επανέφεραν στη ζωή 12χρονο κορίτσι

Συγκίνηση αλλά και ευγνωμοσύνη για τη διάσωση ενός 12χρονου κοριτσιού χθες στην παραλία της Σκάλας Ερεσού όταν το παιδί – από παθολογικά αίτια που του προκάλεσαν κρίση για την οποία δεν αναφέρουμε λεπτομέρειες λόγω ιατρικών προσωπικών δεδομένων όπως αναφέρουν τα nealesvou.gr– ανασύρθηκε χωρίς σφυγμό έχοντας καταπιεί νερό και φαινόταν ότι είχε χάσει τη ζωή του.

 

Τον από μηχανής Θεό αποτέλεσε ο νευρολόγος του νοσοκομείου Δαμιανός Πέτρου που βρισκόταν στην περιοχή και ήταν ο πρώτος που έτρεξε δίνοντας τη μάχη για να επαναφέρει στη ζωή τη 12χρονη ενώ στο σημείο έσπευσε και ο χειρουργός του νοσοκομείου Στρατής Κούσκος που μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν στην παραλία και έσπευσαν να βοηθήσουν, σε συνδυασμό με τη χρήση συσκευής Αμπού (μάσκα ανάνηψης) το μικρό κορίτσι επανήλθε στη ζωή ανακτώντας τις αισθήσεις του χωρίς να έχει υποστεί κάποια βλάβη. Ενώ το παιδί είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

 

Η σωτήρια παρέμβαση των γιατρών σε συνδυασμό με την κινητοποίηση όλων όσων βρέθηκαν στη Σκάλα Ερεσού την κρίσιμη ώρα είχε ως αποτέλεσμα να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή σε ένα παιδί του μόλις 12 χρονών που έχει όλη τη ζωή μπροστά του και αν ενδεχομένως αυτή την κακιά ώρα βρισκόταν σε κάποιο άλλο σημείο που δεν θα υπήρχαν οι γιατροί, η εξέλιξη ίσως να ήταν δραματική.

 

Αυτό και μόνο το περιστατικό είναι αρκετό ώστε να αναδειχτεί η ανάγκη θωράκισης όλων των παραλιών αν είναι δυνατόν με απινιδωτές κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

 

 

ΠΗΓΗ: nealesvou.gr

Rate this item
(0 votes)