Πέρασε στην Ιστορία το 7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας

By Αυγούστου 23, 2023
Πέρασε στην Ιστορία το  7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας

Στις 17, 18 και 19 Αυγούστου 2023, ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος» πραγματοποίησε το 7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας με την ιδιαίτερη ονομασία «Ο οίνος είναι έρωτας…και το αμπέλι πάθος».

Σε μια τριήμερη πολιτιστική διαδρομή, ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας ανέδειξε την αμπελοοινική παράδοση της Λέσβου, μέσα από μία αδιάσπαστη ενότητα παραγωγής, τέχνης και πολιτισμού.


Παρουσιάσεις, ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις σύγχρονης φωτογραφίας και λαογραφικού υλικού, περιηγήσεις, γευσιγνωσίες κρασιών, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο, μουσική, χορός και η μεγάλη συναυλία του Βασίλη Καζούλη ήταν η αφορμή να συναντηθούμε και να ανακαλύψουμε μυστικά πάθη και έρωτες…

 

Όλα τα παραπάνω συνέθεσαν ένα ποιοτικό πρόγραμμα που έτυχε πολύ μεγάλης ανταπόκρισης τόσο από τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, όσο και από συμπολίτες από ολόκληρη τη Λέσβο αλλά και πέρα από αυτή…Το Φεστιβάλ αποτέλεσε μια διέξοδο ανακούφισης και ψυχαγωγίας για τον ντόπιο πληθυσμό και τους επισκέπτες της Λέσβου.


Σε έναν κόσμο που ο ρομαντισμός θεωρείται «ελάττωμα» και το «εγώ» τείνει να εξαφανίσει το «εμείς», οι εκδηλώσεις και ο γενικότερος χαρακτήρας του Φεστιβάλ ήταν μια μικρή υπενθύμιση όσων μπορούν να επιτευχθούν συλλογικά, με συνεργασία, κατανόηση και ενσυναίσθηση.


Το θετικό αποτύπωμα που άφησε το 7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας σε ολόκληρη τη Λέσβο αφιερώνεται:
Στους ανθρώπους που συναντήθηκαν και επικοινώνησαν,
Στους ανθρώπους που με πάθος εξωτερίκευσαν τις δημιουργικές τους ανησυχίες,
Στις φιλίες που γεννήθηκαν,
Σε όλους αυτούς που πίστεψαν στη δύναμη της συλλογικότητας,
Σε όσους δεν ξέμειναν από λόγια τις ημέρες των εκδηλώσεων,
Στους ενεργούς πολίτες που συνεχίζουν την προσπάθεια για την αναζωογόνηση των κοινοτήτων της Δυτικής Λέσβου..


Το «7Ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας 2023» συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος» με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, το Δήμο Δυτικής Λέσβου – Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας Λέσβου.

 

Το Φεστιβάλ υποστήριξαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η Κοινότητα Ανεμώτιας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου και ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ανεμώτιας.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.), το Πολιτιστικό Σωματείο Culture4all – Πολιτισμός για Όλους και η Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Βορείου Αιγαίου «Συνέργεια».

Rate this item
(0 votes)