Νέα καταγγελία για κακοποίηση ζώων στη Λέσβο: Ανήλικοι αναβάτες έδερναν γαϊδούρια για να τρέξουν πιο γρήγορα σε αγώνες (video)

By Αυγούστου 27, 2023
Νέα καταγγελία για κακοποίηση ζώων στη Λέσβο: Ανήλικοι αναβάτες έδερναν γαϊδούρια για να τρέξουν πιο γρήγορα σε αγώνες (video)

Την ανάρμοστη συμπεριφορά από ανήλικους αναβάτες απέναντι σε γαϊδούρια καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης».

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει και από το οπτικοακουστικό υλικό, το δρώμενο αφορούσε αγώνες δρόμου γαϊδουριών, όπου αναβάτες ήταν ανήλικα παιδιά τα οποία φέρονταν με ιδιαίτερη βαυνασότητα στα γαϊδούρια, την ώρα που ενήλικοι τους επευφημούσαν.

 

Οι «Γαϊδουροδρομίες» διοργανώθηκαν χθες Σάββατο 26 Αυγούστου από τον Ιππικό Σύλλογο Κώμης «ΤΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΙΚΑ», με τις αντιδράσεις να είναι έντονες.

ippikos omilos 1

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιβωτός Μυτιλήνης πρόκειται να παραδώσει το οπτικοακουστικό υλικό που συγκέντρωσε από τις γαϊδουροδρομίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου, προκειμένου να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται.

 

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει: «Η »Κιβωτός Μυτιλήνης» ενημερώθηκε για αυτό το ωραίο δρώμενο στην Κώμη Λέσβου. «Γαϊδουροδρομίες!». Με γαϊδουράκια να τρέχουν στη μέση του δρόμου, με ΙΧ και μηχανάκια να κυκλοφορούν, να δέρνονται για να πάνε πιο γρήγορα από ανήλικους, υπό τις επευφημίες των ενηλίκων. Όλο το υλικό θα προωθηθεί στην Αστυνομία και την Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου για τα περαιτέρω…».

 

Rate this item
(0 votes)