AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
Οι επισκέπτες στην Χίο, πέρα απο τις υπέροχες φυσικές ομορφιές που διαθέτει συχνά αναζητούν και στοιχεία απο την έντονα παραδοσιακή Μικρασιατικής προέλευσης παραδοσιακή κουζίνα της.
Σήμερα μπορείτε να ζητήσετε και να δοκιμάστε το Μελιτζανοπίλαφο! Γίνεται σχετικά εύκολα και είναι ενα ιδανικό γεύμα για όσους θέλουν να συνδιάσουν Αιγαίο - Χίος καλοκαίρι και θάλασσα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 350 γραμμάρια ρύζι
- αλάτι, πιπέρι, λάδι
- ντοματάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε μισή ώρα πριν, τις μελιτζάνες στο νερό να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να ψηθούν. Προσθέτουμε το ρύζι, και λίγο νερό εάν χρειαστεί, και ψήνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν το μελιτζανοπίλαφο είναι ακόμα ζουμερό, δηλαδή όταν έχει ακόμη τα υγρά του.