Περιοδεία Αλκιβιάδη Στεφανή, στη Μυτιλήνη και στα ανατολικά χωριά (φωτορεπορτάζ)

By Σεπτεμβρίου 11, 2023
Περιοδεία Αλκιβιάδη Στεφανή, στη Μυτιλήνη και στα ανατολικά χωριά (φωτορεπορτάζ)

Μετά την περιοδεία του στη Λήμνο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, βρέθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στο νησί της Λέσβου.

Ο κ. Στεφανής αρχικά είχε συνάντηση με τους υποψηφίους του συνδυασμού του, «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ», στη Λέσβο.

 

Στη συνέχεια με τους υποψηφίους του ξεκίνησαν την περιοδεία τους με επίσκεψη στην αγορά της πόλης, συζητώντας με καταστηματάρχες και πολίτες για θέματα της καθημερινότητας και προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

 

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο χώρο των εγκαταστάσεων του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα μέλη και να ενημερωθεί για ζητήματα που τους απασχολούν.

 

Ακολούθησαν δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις με δύο πολύ «ενεργά κύτταρα» της πόλης της Μυτιλήνης. Ειδικότερα, συνομίλησε με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ακούγοντας τα θέματα που τους απασχολούν. Τα μέλη του Συλλόγου αιτήθηκαν μια σειρά από μέτρα με βασικά σημεία το μεταφορικό ισοδύναμο, την άμεση βελτίωση συγκοινωνιών ειδικά με τη Β. Ελλάδα και την κατάθεση των προτάσεων για την ενίσχυση του τουρισμού. Ο κ. Στεφανής δήλωσε «Είναι γεγονός πως τα νησιά μας χρειάζονται ενίσχυση και τόνωση. Αυτό θα επιτευχθεί σε αγαστή συνεργασία των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και της κεντρικής εξουσίας».

 

Οι άνθρωποι του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης «Ασπίδα» εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μεταφορικό κόστος και ζήτησαν να υπάρχει συνεργασία σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού.

 

Το απόγευμα επισκέφθηκε τα ανατολικά χωρία της πόλης, τη Μόρια, τον Αφάλωνα και την Παναγιούδα. Η ομιλία του στον οικισμό της Μόριας κρίνεται ως ιδιαίτερη και σημασιολογική, μιας και ο κύριος Στεφανής ξεκίνησε τον λόγο του, επισημαίνοντας: «Επέλεξα να ξεκινήσω επίσημα την προεκλογική μου περιοδεία στα χωριά της Λέσβου, επισκεπτόμενος πρώτα τη Μόρια. Ειλικρινά, ο λόγος δεν είναι το μεταναστευτικό, αλλά ο αείμνηστος φίλος και μέχρι πρότινος πρόεδρος του χωρίο, Γιάννης Μαστρογιάννης. Ήταν φίλος από τα παλιά και τον χαρακτήριζε η αγάπη για τον τόπο του. Σε άλλο σημείο ανέφερε «ο συνδυασμός μας είναι εδώ για να φέρει μια νέα αντίληψη σε σχέση με τη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει να κάνει με την αμεσότητα και την επικοινωνία με τον κόσμο». Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο λόγος πέρασε στους κάτοικους του χωριού εκφράζοντας ανάγκες και απαιτήσεις.

 

Στον Αφάλωνα και στην Παναγιούδα συνομίλησε με τους προέδρους, συλλόγους, καταστηματάρχες και κατοίκους.

 

Rate this item
(0 votes)